fbpx
Loading...
Geonor 2018-04-13T10:59:31+00:00

Geonor 2018

GeoNor er en årlig konferanse med fokus på geologiske ressurser i nordområdene.

GeoNor-konferansen er en årlig begivenhet og et samlingssted hvor industri, offentlig forvaltning, virkemiddelapparat og forskningsinstitusjoner løpende kan følge og belyse forhold som er av betydning for å få til industriell vekst og verdiskaping basert på geologiske ressurser i nord.

Mineraler og metaller har vært avgjørende for vekst og velstand gjennom hele menneskehetens historie. Det grønne skiftet vil også kreve betydelig bruk av mineralske råstoffer selv om resirkulering gjør at større deler av disse råstoffene kan gjenbrukes.

Norske selskaper produserer viktige produkter både til det grønne skiftet og til bærekraftige og miljøvennlige produkter. Selv om mesteparten går til eksport og mye av råvarene til denne produksjonen importeres fra andre land, så bidrar denne industrien med verdikjeder som er i verdensklasse.

På GeoNor konferansen i 2018 fokusere vi på noen av disse verdikjedene, og hvilke norske mineraler og metaller som inngår i disse. Kan noen av de mineralene som importeres erstattes med norske mineraler, og kan nye mineraler fra Norge bidra til fremveksten av nye verdikjeder?

Norske kommuner spiller en viktig rolle i utvikling av mineralnæringen. Støtte fra politisk hold i kommuner kan være en vitamininnsprøyting for selskaper som ønsker å etablere seg. Negativ holdning kan bidra til det motsatte.

GeoNor konferansen ønsker å debattere hvordan kommuner kan bidra til etablering av mineralbedrifter, og hvordan man kan få en god dialog mellom kommune og investor i denne sammenheng.

Program
Påmelding

Fakta

 • Dato:
  18.-19. april

 • Sted:
  Mo i Rana

 • Arrangør:
  Kunnskapsparken Helgeland

 • Eiere av konferansen:
  Nordland fylkeskommune, SINTEF, NGU og Mineralklynge Norge

Kontaktinformasjon

 • Marlene Jordbru

 • Tlf: 957 47 900

 • Epost: mj@kph.no

Historikk