Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Lean Boost 3.0: Dagskurs om praktisk gjennomføring av LEAN endringsprosesser.

— Hvordan ta forbedringsarbeidet fra teori til praksis, og sette gode intensjoner ut i livet?

Kurset arrangeres av industriklyngen ACT i samarbeid med Lean Senter Nord og Kunnskapsparken Helgeland.

Program

Reelle utfordringer presenteres og diskuteres i grupper. Vi bidrar alle med våre tanker og ideer for å skape felles læring.

  • Case 1: “Rett vare til rett tid”, med Hanne Marit Henriksen i Sintef Norlab.
  • Case 2: “Kata for utvikling av gode vaner for forbedring”, med Mona Bolin i Celsa Armeringsstål.
  • Case 3: “Fra gammeldags forslagskasse til Landaxbasert forbedringsprosess”, med Matts Eriksen og Morten Martinsen i Washington Mills.

Om LEAN ledelse og endringsprosesser.

Hvorfor kan dette være vanskeligere i virkeligheten enn i boka, og finnes det noen gode grep for å få til kontinuerlig “kontinuerlig forbedring”?

Vi jobber videre med tema fra foredraget til Marte Daae-Qvale Holmemo, og diskuterer med hverandre og henne hvordan vi kan få enda bedre grep på forbedringsarbeidet.

Hva ønsker vi at LEAN-gruppa i ACT jobber videre med?

Kurs- og innleggsholdere

Marte Daae-Qvale Holmemo

NTNU

Marte er førsteamanuensis ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. Hun har forsket på lean siden 2012 og er sammen med NTNU, SINTEF og norske industrivirksomheter i gang med det tredje forskningsprosjektet om lean i Norge.

I Mosjøen vil Marte snakke om lean ledelse og endringsprosesser. Hvorfor kan dette være vanskeligere i virkeligheten enn i boka og finnes det noen gode grep for å få til kontinuerlig «kontinuerlig forbedring»?

Mona Bolin

Celsa Armeringsstål

Hvorfor er det slik at mindre enn 10% av selskaper som starter implementering av LEAN lykkes i et langsiktig perspektiv?

Toyota har gjennom flere tiår vist at de har forbedringsarbeidet godt implementert, og mye av grunnen til dette er bruk av KATA.

Mona Bolin, CMS-ansvarlig i Celsa Armeringsstål, skal fortelle om hvordan man med KATA og gode vaner for kontinuerlige forbedringer kan endre kulturen i selskap.

Matts Eriksen og Morten Martinsen

Washington Mills

Matts Eriksen og Morten Martinsen fra Washington Mills AS forteller om et pågående arbeid med å få fart på forbedringsarbeidet.

Hanna Marit Henriksen

Sintef Norlab

SINTEF Norlab ønsket å heve kvalitet, få ned leveringstid og være best på å levere tjenester i tide.

Hanna Marit Henriksen, LEAN-koordinator i Sintef Molab, forteller om hvordan de brukte verdistrømsanalyse (VSM) for å se på nåsituasjonen og ønsket situasjon og fikk ned leveringstiden med enkle grep.

Påmelding

Påmelding sendes på e-post til Linda Lysfjord (linda.lysfjord@leansenter.no)

Du kan også kontakte Tone Jakobsen (tj@kph.no) hvis du har spørsmål eller vil gjøre påmelding til kurset.

Kurset koster 750 kr pr. deltaker og inkluderer lunsj.

Tone Jakobseb

Tone Jakobsen

Prosjektleder

Nyhetsbrev

Vil du vite mer om LEAN og kontinuerlig forbedring?

Meld deg på nyhetsbrev og få e-post med varsler om kurs, møter og konferanser der du kan lære mer om LEAN og kontinuerlig forbedringsarbeid.

Bare e-post er obligatorisk, men gjerne fyll inn flere felt. Da hjelper du oss lage bedre innhold og sende mindre irriterende e-post.