Skip to content

Bære(r)kraft

Dagen før Arctic Race of Norway starter i Mo i Rana, varmer næringslivet i regionen opp med konferansen «Energi i det grønne skiftet». Her får du blant annet høre Bodø/Glimts suksessfulle bærekrafts-historie.

Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway (ARN) har ambisjoner om å bli verdens mest bærekraftige sykkelritt. Bærekrafts-ambisjonen deler ARN med næringslivet i regionen, som dagen før dagen – altså onsdag 10. august – kan parkere syklene utenfor Scandic Meyergården for å delta på en energisk næringskonferanse.

PÅMELDING

– Få Norge i førersete

– For å få til det grønne skiftet må vi omstille oss slik at vekst og utvikling skjer innenfor naturens tåleevne. Næringslivet jobber hver eneste dag for å omstille seg for å bli enda mer bærekraftig. På denne næringskonferansen vil vi vise frem de gode eksemplene og ta diskusjonen om hvordan Norge kan være i førersetet her, sier innovasjonsrådgiver Elin Rønning i Innovasjon Norge Nordland.

Konferansen arrangeres av Nordland fylkeskommune og Innovasjon Norge Nordland i samarbeid med Rana Utvikling, Equinor og Kunnskapsparken Helgeland.

Ikke ute og sykler

Denne konferansen skal gi sine deltakere energi, og det vil bli spennende innledere fra regjering, energibransjen, industri-og investormiljø, matbransjen og ikke minst fra sports- og kulturinstitusjoner.

–  Vi har med bedrifter som kan fortelle om sin erfaring, som har vært gjennom det grønne skiftet og kan dele suksesshistorier. Et eksempel på det er Øyfjellet vind, som gir energi, bokstavelig talt. Vi har hentet inn en ung stemme i Frida Vonstad, gründer av The Coring Company, som vil fortelle om hvorfor hun har etablert seg her i Mo i Rana, selv om hun kunne ha jobbet for NASA. Vi venter en minister på besøk, og Freyr, Bergen Carbon Solution og Energi i Nord forteller om hvordan vi lykkes med å skape de grønne arbeidsplassene, og hvordan vi fyller dem.  Mat er energi i det grønne skiftet, og Heidi Bjerkan i Credo, Elise Rønning i Til Elise, Hallvar Ellingsen i Kvitnes gård og tidligere reiselivsdirektør i Visit Norway Bente Bratland Holm forteller om betydningen den rene og gode kvaliteten på norsk mat har for norsk reiseliv.  Bodø/Glimt avrunder med inspirasjonsforedrag om deres jobb med Action Now, nevner Rønning i fleng.

Energisk tema

Første etappe av ARN går av stabelen torsdag 11. august, med start og mål i Mo i Rana. Andre etappe starter i Mosjøen med målgang i Brønnøysund, tredje etappe starter i Namsos med målgang i Levanger, og fjerde og siste etappe går i Trondheim.

– Det er mye energi i omløp disse dagene, og med denne konferansen dagen før starten i Mo i Rana ønsker vi å skape både begeistring og motivasjon, og vise frem de gode eksemplene og synliggjøre mulighetene for grønn omstilling i regionen, sier Rønning.

PÅMELDING

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.