Skip to content

Traineeprogram for sykepleiere

Nyutdannede, med inntil tre års praksis, tilbys full stilling i de kommunene som er med i ordningen. Du tildeles en mentor, får faglig og personlig påfyll og et sosialt nettverk med andre unge.

Send inn søknad
Kandidat Helse.

Er du nyutdanna sykepleier – sjekk her!

Traineeordningen Kandidat Helse skal gi deg en god overgang fra studentlivet til arbeidslivet. Faglig påfyll med MIND: og helsefaglig påfyll i tillegg til sosiale arrangement skal trygge deg som er nyutdanna og gjøre deg bedre rustet til en utfordrende jobb. Traineeordningen Kandidat Helgeland har over mange år hatt suksess med å rekruttere og stabilisere 150 nye medarbeidere i næringslivet i regionen.

Nå skal vi i samarbeid med flere kommuner rigge en god traineeordning for sykepleiere i flere kommuner!

Faglige samlinger med traineene og andre ansatte, sosiale samlinger som festivaler, bedriftsbesøk og treffpunkt med andre unge, skal bidra til at sykepleiere i Kandidat Helse trives godt også utenfor jobb.

Kompetanse som styrketrening

Det som er planlagt av faglig påfyll er fire moduler med MIND: De vil gi innføring i relevant kunnskap og verktøy og trening i styrkebasert utvikling, det vil si:

    • Du får innsikt i relevant teori og forskning innenfor positiv psykologi, og lærer om mennesker på sitt beste
    • Du skal lære å forstå mer om deg selv, om andre og om interaksjon mellom mennesker. Hvordan gi og motta tilbakemelding
    • Tankesett; er grunnlaget for motivasjon. Du får verktøy for å sette god mål, og lærer om samspill og kommunikasjon

I tillegg skal det planlegges noen samlinger som skal gi helsefaglig påfyll, i tillegg til sosiale samlinger og nettverksbygging

Totalt 10-12 dager pr år.

Mentor

Mentorordningen i traineeprogrammet skal gi trygghet og støtte i jobben og gjøre det mer attraktivt å jobbe i kommunene. Erfaringer fra andre traineeprogram viser at god oppfølgingen fra en mentor kan være en direkte årsak til at man velger å bli i jobben sin.

Hvem er med?

Pilotprosjektet et et samarbeid mellom flere kommuner på Helgeland. I tillegg har vi tett samarbeid med Nord universitet, Nasjonalt senter for distriktsmedisin, RKK Ytre Helgeland, Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester og Helgelandssykehuset. Prosjektet støttes av Nordland fylkeskommune og Statsforvalteren i Nordland.

Les utlysningen til Hattfjelldal kommune

Les utlysningen til Hemnes kommune

Les utlysningen til Herøy kommune

Se utlysningene hos NAV

Søknad

Søknadsfrist 30. juni 2022. Er dette noe for deg, tar vi gjerne imot din søknad!

Send inn søknad nå

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.