Skip to content

220 nyutdannede søker seg til Helgeland

Traineeprogrammet Kandidat Helgeland har i samarbeid med lokalt arbeidsliv bidratt til at 125 unge med høyere utdanning har startet sin karriere på Helgeland.

Fellesbilde traineer 2020-2021


I år har elleve bedrifter og kommuner utlyst spennende traineestillinger som retter seg mot nyutdannede. De er på utkikk etter traineer innen både IT, økonomi-, ingeniør-, og samfunnsfag. Alcoa Mosjøen, Brønnøysundregistrene, Celsa Armeringsstål, Grane kommune, Momek Group, Miljøteknikk Terrateam, Rana kommune, The Coring Company, TietoEVRY, SINTEF Helgeland og Vefsn kommune håper alle å ønske nye traineer velkommen i 2021.

Finner gullkandidatene sammen

Over 40 bedrifter, kommuner og offentlige virksomheter har siden oppstarten rekruttert traineer gjennom Kandidat Helgeland. Det har vist seg å være en effektiv måte å nå ut til nyutdannede. I år fikk traineeordningen inn 350 søknader fra 220 søkere. Av disse hadde 65 % mastergrad og 35 % bachelorgrad.

Vi ser i økende grad at vi klarer å tiltrekke oss søkere fra hele landet, også de som ikke har tilknytning til Helgeland. Det er mange dyktige og engasjerte unge mennesker som ønsker å starte sin karriere her på Helgeland.

Caroline Moen Eide, prosjektleder i Kunnskapsparken Helgeland

Traineeordningen bidrar med mottak og oppfølging av traineene som kommer flyttende til regionen. De deltar på et felles lederkurs, bedriftsbesøk, sosiale samlinger, kule opplevelser på Helgeland og felles studietur til Brüssel. Traineene blir en del av et nettverk med andre i samme situasjon og blir kjent med folk på kryss og tvers av bransjer og byer. Dette har vist seg å være spesielt viktig for de som ikke har tilknytning til regionen. I dag bor fortsatt over 75 % av alle som har deltatt i traineeprogrammet på Helgeland.

Vi gleder oss til å ønske nye traineer velkommen til Helgeland ved oppstart i august..

Les mer om traineeordningen Kandidat Helgeland

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.