Skip to content

Om oss

Kunnskapsparken Helgeland er et innovasjonsselskap som jobber for økt bærekraft, verdiskaping og vekst på Helgeland.

Les Årsrapporten 2023 her

Samspill skaper vekst

Vi i Kunnskapsparken Helgeland bidrar til økt samspill mellom næringsliv, gründere, kunnskapsmiljøer, investormiljøer og det offentlige. Vi mener at samspill skaper vekst, og jobber hver dag aktivt med nettopp dette.

Kunnskapsparken Helgeland et regionalt innovasjonsselskap med Helgeland som geografisk område. Selskapet ble etablert i 2002 og fusjonerte i 2016 med Inkubator Helgeland. Vi er bindeledd og fasilitator for samspill mellom privat og offentlig virksomhet, virkemiddelapparat, forskning og utdanning. Kunnskapsparken er en del av SIVAs nasjonale nettverk av innovasjonsselskap, og et viktig regionalt verktøy for innovasjon og utvikling for Nordland fylkeskommune, kommuner, næringsliv og offentlig sektor.

Våre verdier: Solid, synlig, samlende, skapende.
Vår visjon: Vi skal være et nasjonalt forbilde på samspill og regional utvikling.
Vårt hovedmål: Vekst på Helgeland – i kompetanse, verdiskaping, attraktivitet og trivsel.

Likestillingsplan (GEP)

KPH har utarbeidet en plan for hvordan organisasjon skal jobbe for å sikre likestilling og kjønnsbalanse for de ansatte (Gender Equality Plan, GEP). Dette er et viktig satsingsområde både i norsk og europeisk arbeidsliv for å påse at man sikrer et mangfoldig og inkluderende arbeidsliv. Og med EU sitt krav om GEP styrkes dette initiativet da det setter krav til dokumentasjon og synliggjøring i en organisasjon. Likestillingsplanen ivaretar krav fra arbeidsmiljøloven, likestillingsloven – og diskrimineringsloven, FNs bærekrafts mål og KPHs interne personalpolitikk.

Kunnskapsparken Heglelands likestillingsplan (GEP)

Gender Equality Plan (English version)

 

Miljøfyrtårn

Kunnskapsparken Helgeland skal bidra til et mer bærekraftig samfunn og tar derfor ansvar for vår miljøpåvirkning. En viktig del av arbeidet er å være Miljøfyrtårn-sertifisert. Det betyr at vi har etablert et miljøledelsessystem som styrer klima- og miljøarbeidet og hjelper oss med kontinuerlig forbedring. Sertifiseringen inneholder også konkrete krav som må oppfylles innen arbeidsmiljø, avfall/ombruk, energi, innkjøp og transport. Hvert år innrapporterer vi tall for våre aktiviteter som resulterer i et klimaregnskap, samt resultater og statistikk. Denne informasjonen gir god oversikt over framgang og forbedringspotensial, og gjøres offentlig tilgjengelig. Ønsker du å få et innblikk i vår rapportering eller komme med innspill til vårt klima- og miljøarbeid? Trykk på link nedenfor.

Rapport 2019
Rapport 2020
Rapport 2021
Rapport 2022
Rapport 2023

Innspill til vårt klima- og miljøarbeid

Vi ønsker også å oppfordre våre samarbeidspartnere og leverandører til å være miljøsertifiserte, da vi aktivt søker og prioriterer partnere som deler vårt engasjement for bærekraft.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.