Skip to content

Startups og gründere

Vi bistår startups og gründere med utvikling og kommersialisering av forretningsideer som har innovasjonshøyde, samt nasjonalt og internasjonalt markedspotensial.

Sitter du på en forretningsidé, men vet ikke helt hva neste steg er? Vi kan blant annet bistå deg med rådgivning, nettverk, innhenting av kapital og kontorfasiliteter. Du og din bedrift får oppfølgning fra våre forretningsutviklere og du vil guides gjennom utfordringer i oppstartsfasen. Vårt mål er å gi deg en raskere og sikrere vei fra idé til etablering av bedrift og videre vekst. Ta kontakt med en av oss for en uforpliktende prat, så finner vi ut hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere ideen.

Allerede etablert? Sjekk her!

 

Det var Kunnskapsparken Helgeland som anbefalte meg å søke på Arctic Accelerator, et nordnorsk akseleratorprogram til en verdi av 300 000 kr. Umiddelbart trodde jeg ikke at jeg kunne søke med mitt firma, men Rolf ga meg dytten jeg trengte. Dette resulterte i at jeg ble tatt med i programmet, og har fått en unik mulighet til å utvikle Noe i Gjære.

Lise-Kathrin Svartvatn, Noe i Gjære

Vi hjelper deg med

 

Rådgivning

Våre forretningsutviklere har kompetanse på hele prosessen fra idéstadiet til etablert virksomhet og videre vekst. Vi kan blant annet bistå med prosjektplanlegging, idé/konseptutvikling, markedsavklaring, teknologiavklaring, forretningsmodell- og forretningsplanutvikling, anskaffelses- og investeringsprosesser, etablering og organisering av drift, markedsføring og salg.

Nettverk

Vi samarbeider med Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Norsk Katapult, førstelinjetjeneste, næringshager, FoU-institusjoner, akademia og andre innovasjonsmiljøer. Gründere og etablerte bedrifter kobles til disse ved behov. Inkubatoren har nasjonal status og er en del av Sivanettverket.

Kapital

Vi bistår gründere og eksisterende bedrifter med å innhente både privat kapital og offentlige virkemidler. Våre rådgivere har god erfaring med søknadsprosesser for offentlige virkemidler fra blant annet Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Vi har blant annet erfaring med å bistå i søknadsprosesser for markedsavklaring, prototyputvikling, pilotgjennomføring, kommersialisering, investering i produksjonsanlegg og internasjonalisering.

Kontorfasiliteter

Vi tilbyr kontorfasiliteter i coworking space på Helgeland; VÆXT Mo i Rana, VÆXT Mosjøen og VÆXT Hattfjelldal. Bedrifter som blir tatt opp som inkubatorbedrift kan benytte våre kontorplasser i VÆXT til 25% av markedspris.

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.