Skip to content

Startups og gründere

Vi bistår startups og gründere med utvikling og kommersialisering av forretningsideer som har innovasjonshøyde, samt nasjonalt og internasjonalt markedspotensial.

Sitter du på en forretningsidé, men vet ikke helt hva neste steg er? Du og din bedrift kan få oppfølgning fra våre forretningsutviklere der du vil guides gjennom dine utfordringer i oppstartsfasen. Vårt mål er å gi deg en raskere og sikrere vei fra idé til etablering av bedrift og videre vekst. Ta kontakt med en av oss for en uforpliktende prat, så finner vi ut hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere ideen.

Hva er en inkubator?

Gjennom vår Inkubatortjeneste bistår vi startups og gründere med utvikling og kommersialisering av forretningsideer som har innovasjonshøyde, samt nasjonalt og internasjonalt markedspotensial.

En inkubator er «ruge-kassa» vår, som fungerer som et utviklingsmiljø der gründere og bedrifter får tilgang til nødvendige ressurser og støtte for å hjelpe dem i den kritiske utviklingsfasen.

Ved å tilby veiledning, nettverk, kontorlokaler og finansiell bistand gjennom virkemiddelapparatet, gir inkubatoren en helhetlig tilnærming for å fremme bærekraftig vekst. Dette skaper et inspirerende miljø der idéer kan blomstre, og bedrifter kan utvikle seg.

Gjennom samarbeid og kunnskapsdeling legger vi grunnlaget for innovasjon, verdiskaping og suksess. Vi er stolte av å kunne bidra til at forretningsutvikling til bedrifter i regionen og ser frem til å fortsette å støtte gründere og næringslivet vårt.

Gründerreisen

For inkubatoren er det viktig at terskelen for å ta kontakt er så lav som mulig og alle med en idé, som de ønsker å utvikle, er hjertelig velkomne for en samtale. Inkubatoren sitt hovedmål er å gjøre gründerreisen mer overkommelig for flere, slik at verdiskapningen fortsetter å vokse i regionen vår.
Hos oss kan gründeren få hjelp med:

Tilpasset veiledning: rådgivning og tips tilknyttet utvikling av deres idé og bedrift.
Kapital: finne fram i jungelen av ulike virkemidler med å sikre finansiering gjennom vårt omfattende nettverk av investorer, tilskuddsprogrammer, og lånemuligheter.

Coworking: kontorfasiliteter til bedrifter i utvikling og muligheten til å være en del av et gründermiljø.

Nettverksbygging: vi kjører regelmessige arrangementer, workshops, kurs og møter med eksperter i ulike bransjer, som gir unike muligheter for å utvide sitt nettverk.

Så er det bare å huske på at dersom dere kommer over nye ideer, utfordringer eller bare trenger en sparringspartner, så er våre forretningsutviklere bare en telefon eller kaffekopp unna.

 

Uten inkubatoren har vi ikke kunne kvalitetssikre innholdet og koordinert så godt som vi nå kan vise til. De har vært viktige for fremdriften i vårt prosjekt. De er her når vi trenger dem, og bidrar med nyttig kompetanse for prosjektets innhold og prosess.

– Trine Rimer, The Trail Way

Vi hjelper deg med

 

Rådgivning

Våre forretningsutviklere har kompetanse på hele prosessen fra idéstadiet til etablert virksomhet og videre vekst. Vi kan blant annet bistå med prosjektplanlegging, idé/konseptutvikling, markedsavklaring, teknologiavklaring, forretningsmodell- og forretningsplanutvikling, anskaffelses- og investeringsprosesser, etablering og organisering av drift, markedsføring og salg.

Nettverk

Vi samarbeider med Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Norsk Katapult, førstelinjetjeneste, næringshager, FoU-institusjoner, akademia og andre innovasjonsmiljøer. Gründere og etablerte bedrifter kobles til disse ved behov. Inkubatoren har nasjonal status og er en del av Sivanettverket.

Kapital

Vi bistår gründere og eksisterende bedrifter med å innhente både privat kapital og offentlige virkemidler. Våre rådgivere har god erfaring med søknadsprosesser for offentlige virkemidler fra blant annet Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Vi har blant annet erfaring med å bistå i søknadsprosesser for markedsavklaring, prototyputvikling, pilotgjennomføring, kommersialisering, investering i produksjonsanlegg og internasjonalisering.

Kontorfasiliteter

Vi tilbyr kontorfasiliteter i coworking space på Helgeland; VÆXT Mo i Rana, VÆXT Mosjøen og VÆXT Hattfjelldal. Bedrifter som blir tatt opp som inkubatorbedrift kan benytte våre kontorplasser i VÆXT til 25% av markedspris.

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.