Skip to content

The Trail Way: Sommerens opplevelser er lansert!

Foto: David Gubler / SJ

Dette bransjeoverskridende samarbeidsprosjektet samler en bredde av aktører fra kulturnæring og reiselivsnæring for å tilby nyskapende og kvalitative opplevelser fra Nordlandsbanen. Nå kombineres fysiske aktiviteter med digitale formidlingsløsninger. Prosjektet har skapt 6 varierte opplevelsespakker med togbilletten inkludert der du i Interrail-stil kan velge og vrake mellom dine favorittopplevelser, denne sommeren.

 

Les mer om prosjektet på prosjektsiden her.

 

Vi oppfordrer til å ta del i de eksklusive opplevelsespakkene i The Trail Way, og velge den reiseveien du ønsker langs Nordlandsbanen! Pakkene må forhåndsbestilles før 15. mai, og kan oppleves 15. juli – 15.august.

The Trail Way byr på en kulturell reise langs den naturskjønne Nordlandsbanen, som en del av Europeisk kulturhovedstad Bodø 2024. Her møtes store naturopplevelser og den gode historiefortellingen. Gjennom seks spennende og varierte konsepter får dere oppleve den vakre naturen og mangfoldige kulturen på Helgeland.

 

Er du klar? Velg ut dine favoritter på Helgeland til din eventyrlige togreise langs Nordlandbanen:

 

The River Way

Bli med på en spennende reise gjennom rå natur, med fart og spenning, laksefiske og ekte tradisjonsmat på menyen. Velkommen til Trofors, midt i elve-riket med The River Way! Opplev adrenalin, lokal historie og kunsten bak laksefiske i den livnærende elven, Vefsna. Pakken inkluderer to overnattinger hos sjarmerende Utpå Neset. Store naturopplevelser møter den gode historiefortellingen i denne pakketuren fra The Trail Way, hvor dere får oppleve hvordan elven og skogen en gang var både ferdselsvei og levevei.

The Stair Way

The Stair Way inviterer deg til å utforske hjertet av Norge, en by kjent for sin rike kultur, historie og kulinariske opplevelser. Pakk turskoene og byskoene, og bli med til kafébyen Mosjøen. Her får du oppleve den historiske Sjøgata, maten og atmosfæren på ærverdige Fru Haugans Hotell, og den flotte turen opp Helgelandstrappa, verdens lengste fjelltrapp og en av Helgelands mest populære naturattraksjoner.

The Mountain Way

Bli med til Rabothytta i det mektige fjellmassivet Okstindan, mens du går i fotsporene til fjellfolkene og pionerene som først utforsket og besteg toppene og tindene her. Med lokal mat og bakst i sekken, guides du på en reise gjennom stor og vill natur, til roen og stillheten som finnes dypt inne i fjellheimen. Store naturopplevelser møter den gode historiefortellingen i denne pakketuren fra The Trail Way. Dette er en grønn og uforglemmelig tur til Norges råeste turisthytte! Plukk opp leiebilen, fyll på med lokalkunnskap, kultur og lokalmat, og nyt en fantastisk fjelltur i vakre Okstindan natur- og kulturpark.

The Power Way

Velkommen til Mo i Rana og The Power Way! Hvordan bruker vi naturen godt? Hvordan skaper man en by? Hvordan høster vi skånsomt? Dette er viktige spørsmål som dere utfordres til å reflektere over, på denne turen til og gjennom Mo i Rana, jernverksbyen som skal bli Norges grønne industrihovedstad. Dette framtidsrettede samfunnet gir deg et engasjerende innblikk i industri og teknologi gjennom omvisninger på Vitensenter Nordland, Helgeland Museum og Mo Industripark, samt jernbanehistorie med et herlig opphold på Sure Hotel Ole Tobias, oppkalt etter Nordlandsbanens far. 

The Sami Way

Opplev samisk og nordnorsk kulturhistorie og tradisjoner gjennom The Sami Way. Ved foten av det mektige Saltfjellet, ved bredden av Ranelva, finner du Storli Camping og Aernie; «ildstedet». Her får dere en smak av livet blant fjellene under Polarsirkelen, slik det var og er i samisk og lokal kultur. I denne pakketuren kombineres autentiske mattradisjoner med levende kulturformidling. Bo i moderne teltgammer ved elven, nyt høy standard, og dykk inn i historien, kulturen, og levemåten til våre forfedre. Lær bakekunsten bak det samiske brødet «laejpie» og få et innblikk i deres liv i harmoni med naturen!

The Geopoetic Way

Opplev verden gjennom poesien i hver blomst og plante på The Geopoetic Way. Lønsdal inviterer deg med på en geopoetisk vandring fylt med mystikk, tragedie, geologi, litteratur og spektakulær natur. Nyt et komfortabelt opphold på det tradisjonelle norske trehotellet, Storjord Hotell – hvor naturen og kulturen møtes for å skape minnerike øyeblikk.

Vi kaller det «urørt natur». Men når du vet hva du skal se etter, ser du at den er full av fortellinger og spor. Geologiske spor etter isbreer og gamle elveløp. Arkeologiske spor og kulturminner fra menneskene før oss. På denne turen fra The Trail Way får dere lære mer om disse sporene, hvordan vi oppdager dem, og hvordan vi tar vare på dem.

 

Trykk deg inn på nettsiden til The Trail Way her

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.