Skip to content

Klynger og nettverk

Samarbeid i nettverk og klynger gir økt verdiskaping, og tar ned terskelen for å lykkes med innovasjon og vekst

Samling av ulike aktører

I Kunnskapsparken Helgeland har vi flere klyngeledere med lang erfaring i å utvikle og lede bedriftsnettverk og klynger. Vi kan også bistå med å definere mål og aktivitet, og med å finne finansiering og gode samarbeidspartnere.

I bedriftsnettverk kan små- og mellomstore bedrifter med vekstambisjoner etablere kommersielt, strategisk og markedsrettet samarbeid for å styrke innovasjonsevne og konkurransekraft. Vi leder bedriftsnettverk i ulike bransjer.  

En klynge skal stimulere til vekst og innovasjon, gjennom samarbeid internt i klyngen og med eksterne partnere. Partnerskapet i en klynge bør bestå av både gründere, bedrifter, investorer, akademia/forskningsinstitutter og offentlige aktører, der de ulike aktørene bidrar aktivt i samarbeidsbasert utviklings- og innovasjonsaktivitet.  

Vi har klyngeledelse for flere store klynger som har vært eller er en del av det nasjonale klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters. Dette styrker vår kompetanse innen klyngeutvikling og innovasjonssamarbeid, og gir verdi for våre klynger i form av et stort nettverket og gode muligheter for klynge-til-klyngesamarbeid.

Vi leder følgende klynger og nettverk

 

ACT Cluster

Arctic Cluster Team (ACT) er et klyngesamarbeid som skal skape nye bærekraftige løsninger for Nord-Norge, Paris og hele verden. Klyngen er en av de største industriklyngene i Norge med over 90 partnere fra hele landet. Ansvar for operasjonalisering og gjennomføring av prosjektet er lagt til Kunnskapsparken Helgeland.

Les mer her 

Ocean Cluster Helgeland

Ocean Cluster Helgeland er en klynge som består av i underkant av 50 leverandører og kunnskapsaktører med totalt 2000 ansatte og en samlet årlig omsetning på 6 Mrd NOK. Klyngen er en arena for å skape nettverk, bygge relasjoner og utvikle samarbeidsprosjekter. Vi arrangerer blant annet Offshore Nordland konferansen.

Les mer her 

Bedriftsnettverk Japan

Heymat AS fra Mo i Rana har tatt initiativ til å samarbeide med en rekke andre norske designbedrifter, hvor målet er å øke eksporten av norske designprodukter til det japanske markedet. Nettverket har som mål å belyse problemstillinger som er kritiske for å kunne øke eksporten av norske designprodukter til det japanske markedet.

Les mer her

Festivalnettverk Helgeland

Festivalene samspiller for bærekraftige festivaler og gode kulturopplevelser på Helgeland.Nettverket ble etablert i februar 2020 og består i dag av åtte festivaler fra Brønnøy, Alstahaug, Rana, Vefsn, Hemnes og Træna. Kunnskapsparken Helgeland har prosjektledelsen for Festivalnettverk Helgeland og Innovasjon Norge og SpareBank1 Helgeland har gitt finansiell støtte til nettverket.

Les mer her 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.