Skip to content

Ocean Cluster Helgeland

Ocean Cluster Helgeland er en klynge som består av 43 leverandører og kunnskapsaktører med totalt 2000 ansatte og en samlet årlig omsetning på 6 Mrd NOK.

Ocean Cluster Helgeland.

Klyngen skal ta en sterk posisjon innenfor de nye havromsnæringene, som havvind og offshore oppdrett.

Havet har alltid vært en viktig kilde til verdiskaping for oss på Helgeland, og nå vokser det frem nye næringer i havrommet som klyngen skal satse på.

I tillegg til nye satsingsområder det skal klyngen samtidig ivareta olje- og gassaktiviteten, som fortsatt vil være en viktig næring for Helgeland.

Etterspørselen etter fornybar energi uten for store naturkonflikter øker, og havvind imøtekommer behovet. Medlemmene i Ocean Cluster Helgeland er dyktige leverandører som har lang erfaring fra maritime næringer, og er derfor godt posisjonert for et nytt grønt industrieventyr.

Oppdrettsnæringen trekker også lenger ut i havet, for å produsere mer fisk. Kompetansen vi har opparbeidet innen olje- og gass er også relevant for å lykkes innen offshore havbruk. Dette vil også bli et satsingsområde for klyngen fremover.

Les mer om oss på www.oceanclusterhelgeland.no

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.