Skip to content

Olje- og gassklynge Helgeland

Olje- og gassklynge Helgeland er en klynge som består av 42 leverandører og kunnskapsaktører med totalt 2000 ansatte og en samlet årlig omsetning på 6 Mrd NOK.

Naturlandskap med fjell og hav

Vi skal være den ledende leverandørklyngen i Nordområdene. Vårt hovedmål er å styrke klyngens innovasjonsevne og globale konkurransekraft. Dette gjør vi gjennom utvikling av sterkt og varig samarbeid mellom bedrifter, kunnskapsmiljø, utviklingsaktører og med eksterne miljø.

Klyngen er en arena for å skape nettverk, bygge relasjoner og utvikle samarbeidsprosjekter. Vi arrangerer blant annet Offshore Nordland konferansen. Vi samarbeider med operatørselskap, har tett dialog med myndigheter og beslutningstakere, og uttaler oss med tyngde i viktige saker.

Fabrikasjon, vedlikehold og modifikasjon, avfallshåndtering og basetjenester er blant de viktigste satsingsområdene for klyngen.

Partnerskapet har funnet sammen gjennom petroleumsbransjen, men er sterkt representert i flere næringer som havbruk, maritim sektor, kraft- og prosessindustri. Vi posisjonerer oss i det grønne skifte og arbeider aktivt med elektrifisering og etablering av havvind på Helgeland.

Les mer om oss på oljegassklyngehelgeland.no

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.