Skip to content

Katapultnode Helgeland

Den nasjonale katapultstrukturen består av fem katapultsentre og en pilotsatsing med 8 noder.

Om Norsk Katapult-ordningen

Norsk katapult er en ordning med nasjonale sentre og regionale «noder» (avdelinger som er underordnet et nasjonalt senter) der det skal tilbys fasiliteter, utstyr, kompetanse og nettverk.

Katapult-sentrene gjør det enklere for innovative bedrifter å utvikle prototyper, teste, simulere og visualisere, slik at ideer utvikles raskere, bedre og med mindre risiko. Katapult-sentrene får offentlig støtte for å bistå små og mellomstore bedrifter over hele landet.

Katapultnode Helgeland er en del av et pilotprosjekt som skal øke det regionale tilfanget til norsk katapult gjennom å tilgjengeliggjøre testinfrastruktur og kompetanse, samtidig som det skal være en døråpner for næringslivet vårt. Vår «node» på Helgeland har fokus på de grønne verdikjedene og ønsker å bidra  til utvikling av energiløsninger innenfor for batteri, hydrogen og karbon, samt bidra til bærekraftig omstilling i mineralnæringen og prosessindustrien.

Ordningen skal sikre et nasjonalt tilbud med fasiliteter og kompetanse for testing, simulering og verifisering til industrien. Ved å gi bedrifter tilgang til utstyr, teknologi og kompetanse hos de fremste industrielle miljøene, får vi mer innovasjon, raskere omstilling og styrket konkurransekraft. Det gir økt industriell verdiskaping i Norge. Se gjerne Norsk Katapult sin nettside for mer informasjon.

Nyttig for deg?

Ta kontakt med Katapultnode Helgeland dersom du kan være interessert i å bidra inn som tilrettelegger av fasiliteter, utstyr, kompetanse eller nettverk til andre mindre bedrifter, eller om du selv representerer en liten bedrift som har interesse av å få tilgang til dette.

Joachim Hjartøy er primus motor for Katapultnode Helgeland, og er kontaktpersonen i pilotprosjektet. Du kan kontakte han pr. epost her: jh@kph.no

 

Katapultnode Helgeland har deltatt på flere møteplasser i 2023. Du kan lese om et par av de her: 

 

Partnerskapet i Katapultnode Helgeland

Katapultnode Helgeland er et partnerskap som består av Elkem Rana, FREYR Battery, Helgeland Kraft AS, Mo Industripark AS, Rana Gruber ASA, Nexans Rognan, Alcoa Mosjøen, Nemko Norlab, Testpartner AS, Mosjøen Geolab AS, Carbon Development Solutions, Mosjøen Kulde og Klima service AS, Ocean GeoLoop AS, Visual360, Norrde,  PAT Technical Aluminium Solutions og Kunnskapsparken Helgeland (prosjektledelse og kontraktspartner med SIVA og Sustainable Energy Norwegian Catapult Center).

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.