Skip to content

Samspill i Katapult

Katapultnode Helgeland har sammen med andre industrimiljø i Norge møttes på Stiklestad for å dele kunnskap og bygge nettverk.

Ole Hoen (Kongsberg-klyngen), Shangar Ghaffari (Powered by Telemark), Skjalg Myklebust (Sustainable Energy), Bjørn Arne Skogstad (SIVA), Ketil Thomsen (Smart Innovation Norway), Marianne Bjelland (Sustainable Energy), Geir Morten Johansen (Powered by Telemark) og Joachim Hjartøy (Kunnskapsparken Helgeland)

Samarbeid og nettverksbygging 

Katapultnode Helgeland har sammen med Sustainable Energy Norwegian Catapult Centre, Kongsberg-klyngen, Powered by Telemark, Siva SF og resten av Norsk Katapult vært på hellig grunn på Stiklestad og skrevet ny historie ved å meisle ut vår felles samhandlingsarena.

Vi fortsetter å skape samspill for å bygge vårt landslag, som skal bidra til å innovere våre grønne verdikjeder og gjøre næringslivet vårt konkurransedyktig på internasjonalt nivå.

I regi av Proneo har forholdene vært lagt til rette for å dele kunnskap og bygge nettverk på tvers av de største industrimiljøene i Norge, fra Båtsfjord i nord til Grimstad i sør.

Katapultnode Helgeland gleder seg til fortsettelsen!

Norsk Katapult

Norsk katapult er en ordning med nasjonale sentre og regionale noder som tilbyr fasiliteter, utstyr, kompetanse og nettverk. Katapult-sentrene gjør det enklere for innovative bedrifter å utvikle prototyper, teste, simulere og visualisere, slik at ideer utvikles raskere, bedre og med mindre risiko. Katapult-sentrene får offentlig støtte for å bistå små og mellomstore bedrifter over hele landet.

Katapultnode Helgeland er en del av et pilotprosjekt og skal øke det regionale tilfanget til norsk katapult gjennom å tilgjengeliggjøre testinfrastruktur og kompetanse, samt være en døråpner for næringslivet vårt. Vår node har fokus på de grønne verdikjedene og ønsker å bidra  til utvikling av energiløsninger innenfor for batteri, hydrogen og karbon, samt bidra til bærekraftig omstilling i mineralnæringen og prosessindustrien.

Partnerskapet i Katapultnode Helgeland

Katapultnode Helgeland  er et partnerskap som består av Elkem Rana, FREYR Battery, Helgeland Kraft AS, Mo Industripark AS, Rana Gruber ASA, Nexans Rognan, Alcoa Mosjøen, Nemko Norlab, Testpartner AS, Mosjøen Geolab AS, Carbon Development Solutions, Mosjøen Kulde og Klima service AS, Ocean GeoLoop AS, Visual360, Norrde,  PAT Technical Aluminium Solutions og Kunnskapsparken Helgeland (prosjektledelse og kontraktspartner med SIVA og Sustainable Energy Norwegian Catapult Center).

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.