Skip to content

Festivalnettverk Helgeland

Festivalene samspiller for bærekraftige festivaler og gode kulturopplevelser på Helgeland.

Folk på festival

Nettverket ble etablert i februar 2020 og består i dag av åtte festivaler fra Brønnøy, Alstahaug, Rana, Vefsn, Hemnes og Træna: Smeltedigelen Musikkfestival, Festspillene Helgeland, Havnafestivalen, Hemnesjazz, Klemetspelet, Trænafestivalen, Rootsfestivalen og Verket Musikkfestival.

De gode opplevelsene

I 2019 var over 1424 frivillige og 973 artister og utøvere involvert i konserter og forestillinger i regi av festivalene i nettverket. De solgte totalt 34 175 billetter og hadde en omsetning på nesten 50 millioner. Bransjen har blitt rammet hardt av korona og i 2020 måtte mange av festivalene avlyse sine arrangementer. Nå er det kanskje viktigere enn noen gang å stå sammen slik at vi igjen kan møtes til gode kulturopplevelser.

Bærekraftige festivaler

Festivalnettverk Helgeland ønsker å bidra til bærekraftige festivaler på Helgeland og skal fokusere på tre av FNs bærekraftsmål. Festivalene ønsker å bidra til:

økonomisk vekst gjennom å skape flere arbeidsplasser, støtte opp om lokal kultur, produkter og leverandører

et bedre samfunn gjennom å tilby opplevelser som har betydning for attraktivitet, aktivitet og bolyst

et bedre miljø gjennom ansvarlig forbruk, deling av utstyr, bruk av lokale leverandører, redusere avfall og øke fokuset på effektiv bruk av ressurser

Smeltedigelen Musikkfestival er prosjekteier mens det er Kunnskapsparken Helgeland som ivaretar prosjektledelsen for Festivalnettverk Helgeland.

Festivalnettverk Helgeland er støttet av Innovasjon Norge og SpareBank1 Helgeland.

Les mer: Festivalguiden 2023

Medlemmer

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.