Skip to content

Fra binge til bord

På Stavsmarken Gård og pølsemakeri på Vega jobber de med å få produsert og sendt ut tykje god lokalmat!

Stavsmarken gård

Stavsmarken gård drives av Bente Risholm Børsheim, som driver med videreforedling av egne griser ved gården på Vega. Dette er lokal håndverksmat av ypperste kvalitet.

Har du hørt om «ei hot ei», «sterk kuling» og «tango»? Produktnavnene på spekepølsene har hun utviklet med inspirasjon fra Vegaøyan. Hun har kunder fra Bodø til Oslo, og jobber nå med å utvikle produksjonen for å styrke markedsposisjonen og distribusjonsmulighetene til de tykje gode produktene.

I tillegg til spekepølser selger hun blant annet ribberull, leverpostei, kjøttboller, medisterkaker og ribbe fra egen binge.

Vi i Kunnskapsparken Helgeland digger god lokalmat og folk som satser, og inkubatoren bistår derfor Bente i vekstprosessen med inngangen på nye markeder, samt i produktutvikling av nye produktlinjer.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.