Skip to content

Innovasjonscamp 2021

Vgs-elever presenterte sine løsninger på problemstillinger fra næringslivet.

Innovasjonscamp 2021

Form framtidas ladestasjon!
Utvikle et nytt og kreativt Escape Room!

Det var oppgavene elevene med valgfagene Markedsføring og Entreprenørskap på Polarsirkelen videregående skole fikk å jobbe med under denne ukas Innovasjonscamp.

Casene skulle løses for Helgeland Kraft og Vitensenter Nordland, som gjerne ville høre vgs-elevene sine tanker om planlagte prosjekter i bedriftene. Det fikk de på slutten av dagen, da alle gruppene presenterte sine ideer for medelever, lærere og et dommerpanel bestående av Vitensenter Nordland, Helgeland Kraft, SPARK og Kunnskapsparken Helgeland.

Innovasjonscamp 2021

Her fikk vi ideer om lading av elbiler mens de kjører, lading på ferger, tilgang til gokartbane ved ladestasjon, og escaperoom-ideer som inneholder både virus på avveie, energiproduksjon med sykkel og en gal mann.

– Vi er skikkelig imponert over kreativiteten. Her er det definitivt ideer å spinne videre på. Elevene er rett i målgruppa for de vi ønsker å nå, så det er gull å få disse innspillene, sier Jørgen Eivik Pedersen og Laila Iren Jakobsen ved Vitensenter Nordland og Rosmari Strand ved Helgeland Kraft.

Innovasjonscamp 2021

Innovasjonscampen har som formål å gi elever på videregående skole kjennskap til entreprenørielle ferdigheter, samtidig som dere blir bedre kjent med lokalt næringsliv.

Innovasjonscampen arrangeres av Kunnskapsparken Helgeland gjennom prosjektet Samarbeid skole og næringsliv, i samarbeid med Ungt Entreprenørskap og aktører fra lokalt næringsliv – Helgeland Kraft og Vitensenter Nordland.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.