Skip to content

Kompetansebehov for fremtiden

Rådgivere og bedrifter fra Helgeland møttes på Vitensentret Nordland for å delta på årets rådgiverdag

Oddmar N. Sjåvik (Karriere Nordland) og Gøran Buch (Kunnskapsparken Helgeland), sammen med Morten Skaland fra SKADE og Rolf-Arne Hanssen fra Helgeland Plast på årets rådgiverdag.

Rådgiverdagen arrangeres for å for å knytte bånd for framtidens kompetansebehov mellom rådgivere og næringslivet på Helgeland. En rekke virksomheter innen utdanning, regnskap, e-sport, byggebransjen, industri, kommunal- og offentlig sektor holdte innlegg som kompetansebehovet de står ovenfor, i dag og i fremtiden. Til stede var salen fylt opp med lyttende og engasjerte rådgivere fra ulike organisasjoner.

Arrangementet er lagt opp for at rådgivere skal få oppdatert informasjon om hva som rører seg i regionen, og hvilke kompetansebehov som trengs – for å kunne veilede i tråd med næringslivets behov.

Rådgiverdagen arrangeres i samarbeid med Kunnskapsparken Helgeland (Samarbeid Skole Næringsliv), Karrieresentret Mo i Rana og Rådgivernettverket for Mo i Rana, Hemnes og Nesna.

Samarbeid for å løse kompetansebehov

To av bedriftene som var til stede var SKADE og Helgeland plast. De var begge enige om at rådgiverdagen er en viktig arena for kartlegging av kompetanse, og for å kunne knytte ytterligere kontakt og samarbeid på tvers av organisasjoner.

Morten Skaland holder innlegg om SKADE

Daglig leder i e-sportorganisasjonen SKADE, Morten Skaland, påpekte at bedriften ønsker å hjelpe næringslivet med rekruttering, og mener at fenomenet gaming kan brukes til mye, og i ulike jobbsammenhenger. SKADE har allerede etablert samarbeid med KVN med faget ‘toppidrett med e-sport’, og er positiv til flere samarbeid:

– Vi er interessert i å komme i kontakt med ulike skolesystem og bedrifter på Helgeland, fordi kompetansen man får fra gaming kan brukes på så mange ulike måter.

Mange bedrifter har behov for kompetanse som gamere har tilegnet seg gjennom spillingen. Skaland mener det er et kjempepotensial i denne sammenhengen, men  at mange bedrifter ikke er klar over dette enda.

Rolf-Arne Hanssen holder innlegg om kompetansebehov for Helgeland Plast

Rolf-Arne Hanssen fra Helgeland Plast fremmer viktigheten med utdanning og god kompetanse i sitt innlegg. Helgeland Plast er en bedrift som har behov for folk fra ulike utdanningsretninger, derfor er en rådgiverdag som dette viktig for å kunne belyse hvilken karrierevei og kompetansegrunnlag ungdom bør få informasjon om.

I dag samarbeider Helgeland Plast med Opplæringskontoret, og har 3 lærlinger i drift i år. Hanssen er positiv for flere samarbeid:

– Det er viktig med samarbeid, fordi vi ser jo alle i utgangspunktet de samme løsningene, nemlig rekruttering og mer kompetanse.

Stort engasjement

På rådgiverdagen møttes rådgivere fra grunnskoler i Rana, Hemnes og Nesna, rådgivere fra Polarsirkelen VGS og KVN på Nesna, samt Opplæringskontoret Nord-Helgeland, Oppføringstjenesten, PPT grunnskole/vgs., Rana voksenopplæring og Yttrabekken ungdomshjem.

Fra næringslivet deltok følgende aktører: Vitensentret Nordland, Kunnskapsparken Helgeland, Rana kommune, Eiendomsselskapet Ranheim, Nasjonalbiblioteket, Celsa Armeringsstål, UiT Informatikk, BDO revisjon, Helgeland Plast og Skade E-sport.

Salen fylt med rådgivere og bedrifter fra regionen.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.