Skip to content

Sammen tenner vi gnisten

Vi i Kunnskapsparken Helgeland har sammen med kommunene Brønnøy, Bindal, Sømna og Vevelstad etablert samarbeidsprosjektet Gnisten.

Prosjektet Gnisten ble initiert av Kunnskapsparken Helgeland og kommunene i sørlige deler av Helgeland i 2021 med et ønske om å styrke næringssamarbeidet mellom kommunene. Det ble besluttet at prosjektet skulle etablere felles møteplasser for arbeids- og næringslivet, på tvers av kommunegrensene, som skal være åpne for alle interessenter fra alle bransjer.

Prosjektet har fokus på at innbyggere, arbeidstakere og virksomheter i regionen skal bli bedre kjent, øke samarbeidet og bidra til å tenne en gnist for samskaping av fremtidige verdier for regionen.

Medlemmer fra styringsgruppa (f.v.) Audhild Bang Rande – forretningsutvikler ved Brønnøysundregistrene, Johnny Hanssen – Næringssjef i Brønnøy kommune, Ole Ketil Haugvik – Nærings- og miljøkonsulent i Bindal kommune, Ida Glørstad Jørgensen – Prosjektleder i Kunnskapsparken Helgeland, John Arne Warholm – Daglig leder i Brønnøy Næringsforum og Martin Søreng – Banksjef bedrift i Sparebank 1 Helgeland.

Flere lokale aktører har etter hvert hevet seg på ballen for å styrke prosjektsatsninga. Hele 10 lokale aktører står nå samlet bak den første møteplassen som arrangeres 06. desember i Sømna kommune. De nye samarbeidspartnerne, Sparebank 1 Helgeland, Brønnøy Næringsforum, Brønnøysundregistrene, Bindal Næringsforening og Brukstomta Næringspark, representerer sammen med prosjektpartnerne aktører som bistår næringslivet med veiledning og rådgivning i henhold til mulighetsrommet for vekst og verdiskaping. Sammen skal de bistå regionen med kunnskap og kompetanse knyttet til etablering, utvikling og omstilling av virksomheter.

Den første møteplassen har fått navnet Frampek – Drømmen om å skape verdier på Helgeland. Her vil de oppmøte bli inspirert av aktører som gått veien tidligere. Deltakere som sitter på en ide, ønsker å utvikle sin virksomhet, utvide sitt nettverk eller ta sin virksomhet inn i et nytt marked vil få muligheten til koble seg opp mot aktører som kan bistå dem i prosessen.

GNISTEN fortsetter med tre ytterligere møteplasser på nyåret. De tre neste arrangementene vil ta for seg hvordan man kan lykkes ved å spille på lag, hvordan man kan tiltrekke seg flere innbyggere og virksomheter, og hvordan man kan skape varige løsninger som skaper verdi lokalt.

Sammen tenner vi gnisten for Helgeland!

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.