Skip to content

Vel blåst i Trykktanken

Trykktanken er et akselerator-konsept der bedrifter og gründere får hjelp fra et tverrfaglig team for å utvikle en forretningsplan gjennom en måneds intensivt samarbeid. Det hele avsluttes med en nervepirrende pitch.

Trykktanken 2022

Teamet bak Sulacare og gründeren selv, Marie Steinfjell, er godt fornøyd med å ha vunnet beste pitch i Trykktanken 2022. Her sammen med juryen.

Fire team deltok under årets KLP Trykktanken Industri, som gikk av stabelen på Fru Haugans i Mosjøen nylig.

Blant deltakerne hadde vi:

Elkem Rana

Holder til i Mo Industripark, og ble i år en av de utvalgte Trykktank-casene. Sammen med sitt team har de sett på ideen om å utvikle en sikrere og mer effektiv stakeprosess i smelteverk. I tillegg til representanter fra Elkem jobber Lasse Klæbo fra Kunnskapsparken Helgeland, og representanter fra CoFounder med å utarbeide en forretningsplan og pitch knyttet til denne ideen.

Elkem Rana ser behovet for en fjernstyrt løsning for stakeprosessen i smelteverk, for at prosessen skal bli minst mulig utfordrende og risikofylt for operatørene som jobber med dette.

Trykktanken 2022

 

MetIQ

Trondheimsbedriften jobber gjennom Trykktanken med å utvikle en ny løsning for automatisert renhetsanalyse av aluminium og andre metaller. I sitt team har de med seg med Rune Finsås Einrem fra Kunnskapsparken Helgeland og andre representanter fra CoFounder.

MetIQ bruker en avansert algoritme som raskt analyserer mange prøver for å finne ut om det er noen urenheter og hva dette er. Ved å gjøre dette kan MetIQ hjelpe smelteverkene med å forbedre kvaliteten på produktene sine, muliggjøre økt bruk av resirkulert aluminium og forbedre kvaliteten på et svært ettertraktet materiale.

Gjennom Trykktanken har teamet jobbet med å videreutvikle konseptet og forretningsmuligheten. Ved å automatisere prosessen med metallanalyse kan MetIQ tilby smelteverk forbedret effektivitet, tids- og kostnadsbesparelser.

 

Mosjøen Kulde og Klimaservice

Utvikler, produserer og selger løsninger innen industriell kjøling til kunder over hele verden. I år er de med i Trykktanken for å utvikle ideen om en prototype til et nytt produkt.

Med seg i sitt tverrfaglige team under Trykktanken har de Thomas Borgen og Åsta Halse fra Kunnskapsparken Helgeland, i tillegg til to fra CoFounder. I snart fem uker har de jobbet mot å utvikle en forretningsplan og en pitch, med fokus på markedsavklaring, kartlegging og lønnsomhet av det nye produktet.

Trykktanken 2022

 

Sulacare

Sykepleier Marie Steinfjell er gründer bak bedriften Sulacare, og jobber for å utvikle en løsning om å lette innsettelse av urinkateter på kvinner. Sulacare er med i årets Trykktank, hvor Steinfjell er koblet opp mot et tverrfaglig team. Med seg har hun Gøran Brede Busch og Joachim Hjartøy fra oss i Kunnskapsparken Helgeland, og representanter fra CoFounder. Sammen jobber de mot å utvikle en forretningsplan og en pitch, i tillegg til videre organisering av gründerbedriften.

Med sin ide håper Steinfjell at det skal bli enklere både for helsepersonell og for pasienten å få innlagt urinkateter. Det er et stort marked for ideen, men det er fortsatt mye som må avklares før det kan utvikles og tas i bruk. I første omgang jobber hun mot å få patent på sitt verk.

Trykktanken 2022

 

KLP Trykktanken Industri 2022 ble avsluttet med at vinneren av beste pitch ble kåret. Vinneren ble SulaCare, der gründer Marie Steinfjell briljerte foran juryen.

Retning og fart

Verdi av de eksterne timene som tilfaller hvert case i Trykktanken-perioden er rundt 200.000 kroner. I tillegg får deltakerne som sluttresultat en solid forretningsplan, investorpitch og en grundig vurdering av om caset er liv laga.
Som idéhaver vil bedriften/gründer eie alle resultatene fra Trykktanken, og får hjelp til å sette retning og fart! Vi gratulerer og gleder oss til å følge alle bedriftene og gründerne videre, det blir spennende når produktene skal tas til markedet!

Samspill skaper vekst

KLP Trykktanken Industri 2022 støttes av Innovasjon Norge og KLP, og er et akseleratorsamarbeid mellom CoFounder, ACT – Arctic Cluster Team, Kunnskapsparken Helgeland og Mosjøen og Omegn næringsselskap.

 

Tidligere deltakere fra Trykktanken 2020 og 2021:
Avanti Engineering As / BARE Nord / Celsa Nordic, Celsa Armeringsstål / Elkem / Miljøteknikk Terrateam / MOMEK GROUP / Prolink International / MOMEK PT MODULAR / SINTEF Norlab / Truck og Maskin / Waves of North.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.