Skip to content

Vil oppdatere foreldre på karrieremuligheter

Når Karrieredagen arrangeres onsdag (18. januar) inviteres foreldrene med. - Foreldre er blant de viktigste karriereveilederne ungdommene har!

Kunnskapsparken Helgeland og NAV Rana, her ved: Eli Anita Åstrøm, Vilde J. Nygaard og Gøran B. Busch v/KPH, og Kristin Osmo og Hogne Haugjord v/NAV.

Dette sier prosjektleder Gøran Brede Busch. Derfor inviteres alle foreldre med unger på ungdoms- og videregående skole med på Karrieredagen, slik at de har oppdatert informasjon fram mot søknadsfristen til skolene.

Viser kule jobber

18. januar 2023 blir det ny utgave av Karrieredagen i Ranahallen, som samler rundt to tusen unge. Karrieredagen arrangeres som et samarbeid mellom Kunnskapsparken Helgeland og NAV.

Målet med denne dagen er å skape en møteplass mellom bedrifter og elever, studenter og jobbsøkere, der store og små bedrifter fra hele regionen til å møte og inspirere de unge til å ta bevisste karrierevalg. Nå er også foreldrene invitert med.

– Vi har en vid målgruppe for dette arrangementet. Først ut er tiendeklassingene i Rana og omegn, som snart skal velge retning for videregående, og som dermed kan få mye nyttig informasjon fra bedriftene som deltar på messa. Etterpå er det videregående-elever, studenter og jobbsøkere sin tur til å slippe løs på messeområdet. Her åpner vi også for foreldre å ta turen, sier Busch.

– Det er god plass i Ranahallen, så det er ingen vits i å tenke smått. Her må vi vise ungdommen, foreldre og jobbsøkere alt det kule vi har å tilby i form av jobber, sier Busch.

Inspirerer til utradisjonelle valg

Arrangørene NAV og Kunnskapsparken Helgeland er nå spente på om dette er et tilbud foreldre ønsker å benytte seg av.

– Vi har lyst til å teste etterspørselen blant foreldre. Her får disse viktige karriereveilederne se hva som finnes og snakke med utdanningsinstitusjoner og veiledere, sier markedskoordinator Hogne Haugjord i NAV.

Det er ingen påmelding for å besøke Karrieredagen for foreldre, det er bare å møte opp i Ranahallen.

– Kanskje dukker det opp noen gode utradisjonelle muligheter for poden?

Bidragsytere til denne dagen er i tillegg til NAV også Opplæringskontoret Nord-Helgeland og Sparebank 1 Helgeland.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.