Skip to content

Er på ballen for gründere og bedrifter på Helgeland

I dag ble det klart at Kunnskapsparken Helgeland får fornyet tillit fra Siva, og dermed ti nye år med inkubatortjenester på Helgeland. 

Inkubator

– Nå kan vi hjelpe enda flere gründere og bedrifter på Helgeland med forretningsutvikling og bærekraftig vekst, sier inkubatorleder Rolf Skogvold og daglig leder Monica Paulsen i Kunnskapsparken Helgeland.

Et team til tjeneste

Skogvold og Paulsen er svært glade for at Kunnskapsparken Helgeland er tatt opp i det nye inkubasjonsprogrammet til Siva, som gjelder fra 1. januar 2023.

SIVA står for Selskapet for industrivekst og har som mål å legge til rette for bærekraftig vekst i industri og næringsliv.

– Vi har et team av forretningsutviklere med variert kompetanse på våre kontorer i Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen. Vi hjelper gründere og etablerte bedrifter med utvikling og skalering av nye løsninger. Er det kompetanse vi mangler, så kobler vi inn vårt nettverk, forteller Paulsen.

 

Nasjonalt nettverk

Inkubatoren på Kunnskapsparken Helgeland er en av 35 inkubatorer i SIVA-nettverket.

– Med dette er vi en del av et nettverk som består av inkubatorer og næringshager over hele landet. Dette gir tilgang til et kompetent miljø med spesialister innenfor mange forskjellige områder som vi kan koble på dem som kommer til oss for bistand, sier Skogvold.

Inkubatoren i regi av Kunnskapsparken Helgeland gjorde i fjor hele 183 idevurderinger rundt om på Helgeland.

– Her hjalp vi gründere, start-ups og etablerte bedrifter med å utvikle gode ideer gjennom blant annet rådgiving, nettverk og innhenting av kapital, sier Skogvold.

 

Pekte i riktig retning

The Coring Company er én av oppstartsbedriftene som har fått bistand fra Kunnskapsparken. Daglig leder Frida Vonstad tok kontakt med Kunnskapsparken da hun i 2019 skulle starte opp bedriften sin. Det var inkubatorleder Rolf Skogvold som tok henne inn i varmen, og helt siden da har hun brukt Kunnskapsparken Helgeland som sparringspartner.

-Jeg vil si at det har vært avgjørende for oss å ha et slikt anker når jeg bestemte meg for å etablere The Coring Company på Mo. I oppstartsfasen hadde vi mye idéer og ønsker, men ikke noe pekepinn på hvor vi skulle starte. Allerede der tok Kunnskapsparken en tydelig posisjon ved å peke oss i riktig retning, forteller Frida Vonstad.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.