Skip to content

Esport i verdenstoppen

Esport har de senere årene vokst enormt. I Mosjøen sitter en gjeng som har lyktes i å være med i utviklinga - og er på øverste nivå i verden.

SKADE år hjelp av KPH til forretningsutvikling.

Thomas Borgen, prosjektleder Kunnskapsparken Helgeland (f.v.), William Edvardsen, partner i SKADE, og Lasse Klæbo, forretningsutvikler i Kunnskapsparken Helgeland.

– Vi er SKADE, en esportorganisasjon fra Mosjøen. Skade er den norrønne gudinnen for jakt, ski, vinter og fjell, og i henhold til myten var det nettopp i fjellene omkring Mosjøen hun hadde tilhold. Vi har tatt på oss oppgaven med å videreføre hennes tradisjoner for jakt inn i den moderne tid, der målet er å erobre esportens verden. Skades tradisjoner og historie har spredt seg gjennom lagene våre i Europa og helt ned til Sør-Amerika, der laget vårt er kjent som Os Gelados (De kalde krigerne), sier William Edvardsen, partner i SKADE.

Alle er velkomne

SKADE ønsker å være et kjærkomment hjem for alle esport-fans, og spesielt de norske.
– Vi er et felleskap der alle har til felles at vi elsker esport, og der alle er velkomne. Vi er allerede etablert på verdens øverste nivå innen esport, men nå vil vi, gjennom vår norrøne historie og med vårt fantastiske felleskap, erobre scenen vi allerede er etablert på, sier William.

Milliard-omsetning

Omsetningen i esport-bransjen vil ifølge markedsundersøker Newzoo overstige en milliard USD innen utgangen av 2021, anslår de i sin «Global Esports and Live Streaming Market report» fra tidligere i år.
Globale investeringsfond og store internasjonale profiler som David Beckham og Will Smith, har investert betydelig i esport.
I Norge får esport stadig vekk mer medieoppmerksomhet og investorene har for alvor begynt å få øynene opp for dette fenomenet.

Flere får øynene opp

– Esport har gjennom mange år, og særlig gjennom pandemien, vist at det er et disruptivt tilskudd til sport- og underholdningsbransjen. Veksten har vært enorm, men stadig er bransjens enorme potensial underutnyttet. Vi tror og mener at dette er i stadig endring, og vil komme til syne i større grad i tiden som kommer. Flere vil få øynene opp for dette fantastiske universet, både sponsorer, investorer og alle sportsentusiaster. Vi står klare med åpne armer til alle som vil bli med oss på den kanskje mest spennende, interessante, kule og absurde jakten den moderne verden har å tilby, sier William.

Vi i Kunnskapsparken synes nytt er spennende, og vi er er med SKADE i jakten for å erobre verdensscenen innen esport.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.