Skip to content

Fikser trainee-ordning for sykepleiere

Hemnes, Hattfjelldal, Rana, Dønna og Herøy er pilotkommuner når den helt nye trainee-ordningen Kandidat Helse nå starter opp.

Kandidat Helse.

Kandidat Helse er et trainee-program for å gi nyutdanna sykepleiere en god overgang fra studentlivet til arbeidslivet, slik at de blir værende lenge i yrket. Søknadsfristen er 20. april.

Søknadsskjema her!

Vil lette overgangen

– Traineeordningen skal gi god ressursutnyttelse, og utvikle reflekterte sykepleiere som kan møte pasientens sammensatte behov på en god og sikker måte. Med trygge oppfølgingsordninger på arbeidsplassen, som knytter deres faglige erfaring og kunnskap sammen, ønsker vi å oppnå trygge og stabile «distriktssykepleiere», sier leder Hanne Falch Kristoffersen i Studiesenter RKK Ytre Helgeland.

 

Kandidat Helse starter opp høsten 2022. Sykepleierstillinger som lyses ut via Kandidat Helse er allerede søkbare.

 

Traineeordningen er utviklet i tett samarbeid med helsetjenesten på Helgeland. Ordningen inneholder et kompetanseprogram som kvalitetssikrer de nyutdannedes utvikling det første året, slik at de oppnår bred faglig og organisatorisk kompetanse.

Prosjektet er forankret i de to regionrådene på Helgeland og en arbeidsgruppe som har jobbet fram prosjektskissen. Representanter fra Hattfjelldal kommune, Hemnes kommune og Nesna kommune, RKK Vefsn, RKK Ytre Helgeland, Helgelandssykehuset og Nasjonalt senter for distriktsmedisin har bidratt. Kunnskapsparken Helgeland er prosjektleder.

 

Faglig og sosialt fokus

– Lederutvikling og helsefaglig påfyll i tillegg til sosiale arrangement skal trygge de som er nyutdanna og gjøre dem bedre rustet til en utfordrende jobb. Med traineeordningen Kandidat Helgeland har vi over mange år hatt suksess med å rekruttere og stabilisere 150 nye medarbeidere i næringslivet i regionen.

Nå skal vi i samarbeid med flere kommuner rigge en god traineeordning for sykepleiere i flere kommuner, sier prosjektleder Tone Jakobsen.

Faglige samlinger med traineene og andre ansatte, sosiale samlinger som festivaler, bedriftsbesøk og treffpunkt med andre unge, skal bidra til at sykepleiere i Kandidat Helse trives godt også utenfor jobb.

I tillegg får kandidatene tildelt hver sin mentor.

– Mentorordningen i traineeprogrammet skal gi trygghet og støtte i jobben og gjøre det mer attraktivt å jobbe i kommunene. Erfaringer fra andre traineeprogram viser at god oppfølgingen fra en mentor kan være en direkte årsak til at man velger å bli i jobben sin.

I første omgang lyses det ut rundt 10 stillinger. Flere kommuner kan komme til.

Søknadsskjema finnes her: https://www.kph.no/prosjekter/traineeprogram-for-sykepleiere/

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.