Skip to content

Vil holde teknikere i bransjen

I forrige uke var åtte deltakere fra Helgeland, Molde og Bergen samla på Kulturbadet i Sandnessjøen for være med på lyskurs i regi av Festivalnettverk Helgeland.

Her fikk de lære hvordan GrandMA3 brukes – et lysbord og programvare som er standard i bransjen.

– En festival uten lysteknikere hadde blitt kjedelige greier. Nå blir det viktig å lære opp flere teknikere til å jobbe på samme flate, sånn at de kan jobbe på kryss og tvers og dermed dekke det behovet som er, sier Morten Rudi Johansen i Havnafestivalen.
Både han og arrangør Festivalnettverk Helgeland håper at en slik type kompetanseheving kan være med på å holde teknikerne i bransjen, samtidig som det skaper interesse for faget.

Kursholder var Johan Olav Holmen fra Bright Norway.

Festivalnettverk Helgeland består av Rootsfestivalen, Havnafestivalen, Verket Musikkfestival, Festspillene Helgeland, Trænafestivalen, Klemetspelet, Smeltedigelen musikkfestival, Hemnesjazz, og vi i Kunnskapsparken bistår som prosjektleder.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.