Skip to content

Trives laks i cola?

På Nysgjerrigperdagen 2021 på Vitensenter Nordland samlet vi 150 sjette-klassinger fra Alstahaug, Vefsn og Rana. Har fikk de blant annet finne ut om laks trives i cola.

Gjennom vårt prosjekt «Samarbeid skole og næringsliv» jobber vi for å sikre næringslivet på Helgeland tilgang på relevant kompetanse sammen med våre samarbeidsbedrifter (sjekk hvem det er her).

Nysgjerrigperdagen er et ledd i dette arbeidet, denne dagen skal stimulere barn til økt kunnskap og interesse om praktiske og teoretiske problemstillinger knyttet til samfunnet de bor i.

Equinor/ Vitensenter Nordland.

På årets utgave deltok bedriftene Helgeland Kraft, The Coring Company, Equinor, Nord universitet, Nova Sea og Vitensenter Nordland med stasjoner, der elevene fikk prøve seg som forskere og få utforske og utfordre egen kreativitet og naturlig forskertrang gjennom å delta på mange praktiske eksperimenter.

På stasjonen til Nova Sea fikk de forske seg fram til om laks kan trives i cola, ved å gjennomføre ph-testing, for så å sjekke en skala på når laksen er som mest glad.

Nova Sea.

– Vi synes det er viktig å være tilstede i lokalsamfunnet, og snakke om oss selv og havet. Vi i Nova Sea synes det er artig å være engasjert, og ikke minst er det viktig å spre kunnskap til kommende generasjoner, sier miljøkoordinator Silje Fiskum Rinø i Nova Sea.

Helgeland Kraft stilte med konkurranse i kraftproduksjon og veldig populære vr-briller på Nysgjerrigperdagen. Jonas V. Ottermo, markeds- og kommunikasjonsrådgiver i Helgeland Kraft, er ikke i tvil om at slike aktiviteter skaper verdi.

Helgeland Kraft.

– Disse 6. klassingene er framtidige ansatte og eiere av Helgeland Kraft. Vi får fortelle om vannkraftens verdi, og legger kanskje igjen et spor for framtida hos elevene, sier Ottermo.

Nysgjerrigperdagen arrangeres over hele landet. På Helgeland er arrangør vi i Kunnskapsparken Helgeland i samarbeid med næringslivsaktører.

Sampill skaper vekst.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.