Skip to content

Design thinking for innovasjon og nytenking!

  • Sted Scandic hotell Meyergården, Mo i Rana
  • Pris 13 900,-
  • Kategori Kurs
  • Dato 31. mai

Dette todagerskurset gir deg hands-on læring i hvordan drive en design thinking-prosess med praktiske eksempler.

Design thinking er etterspurt kompetanse når det gjelder å jobbe innovativt for å kunne tilby nye og forbedrede tjenester og helhetlige brukeropplevelser. Vi er så heldige at Bouvet kommer med to dyktige kursledere til Mo i Rana! 

Dato og klokkeslett: Onsdag 31. mai og torsdag 1. juni 2023

Design thinking er et tankesett, en verktøykasse og en prosess for å komme frem til bedre ideer og løsninger. Den brukes ofte for å utforske og eksperimentere med muligheter, og er utviklet for å løse komplekse problemstillinger med brukeren i fokus. Det kan være utvikling av nye og/eller bedre tjenester, helhetlige opplevelser, prosesser, strategier e.l.

Metoden er utviklet for å løse komplekse problemstillinger som kjennetegnes av en helhetlig tilnærmelse med identifisering av behov, samskaping, involvering, åpenhet og testing; alltid med brukeren i sentrum.

Foto: Bouvet

 

Praktisk kurs

På dette kurset legger vi særlig vekt på det praktiske perspektivet – hvordan bruke det du lærer inn i din egen arbeidshverdag. Du får innblikk i både teori og metodikk – men det viktigste er at du lærer gjennom å bruke verktøyene og aktivt jobbe med prosessen.

  • Grunnleggende og praktisk forståelse for design thinking og de ulike fasene. Fokus på å forstå tankesettet, prosessen og grunnleggende verktøy
  • Bedre forståelse for hvordan design thinking kan brukes for å løse komplekse problemstillinger – og hjelpe deg til å tenke nytt
  • Hvordan bruke design thinking til å løse problemstillinger knyttet til forskjellige utviklingsoppgaver
  • Praktisk innføring og opplæring i relevante verktøy
  • Utvikle ferdigheter til å gjennomføre design-thinking-prosesser og vurdere hensiktsmessige bruk av faser, verktøy og metoder for eksperimentering
  • Matnyttige tips og triks basert på erfaring fra ulike prosjekter

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som ønsker å få en bedre forståelse av hva design thinking er, og hvordan det kan brukes i praksis. Du kan være prosjektleder, designer, ingeniør, fagekspert, teknolog, leder, uansett hvilken sektor du jobber i, det være seg kommunal, stat, fylke, helse, it, infrastruktur etc.

Foto: Se-Nor

Gjennomføring av kurset

Kurset er en dynamisk blanding av korte moduler av teori, praktiske øvelser med case, gruppeoppgaver og refleksjon som sikrer god læring. I små grupper vil deltagerne jobbe med praktiske case gjennom de ulike fasene fra brukerbehov som gir innsikt, definere kjernen i problemstillingen, generere ideer og lage prototyper for testing. Det vil bli lagt inn jevnlige pauser underveis.

Dokumentasjon: Kursmateriell i et klikkbart PDF-dokument med linker til kilder og utdypende informasjon. Maler og beskrivelse av de ulike verktøyene.

Verktøykasse: I løpet av kurset vil deltagerne lære og praktisere grunnleggende verktøy for hver fase som de kan bruke i eget arbeid.

Kurset gjennomføres fysisk i kursrom to påfølgende dager, fra kl. 09:00 – 15:30 begge dager. Det jobbes med praktiske øvelser med case i grupper.

Foto: Rami Abood / Mye i Media

Program for kurset 

Du finner program for de to dagene på Bouvet sine nettsider HER

Påmelding til prosjektleder i Kunnskapsparken Helgeland:

tj@kph.no

«Veldig gode kursholdere. De var begge engasjerte, og det smittet over på deltakerne. Informasjonsmengden og tempoet kurset gikk frem i var fin, og det var fint med mye eksempler som satte informasjonen man gikk i en kontekst. Fint med case fra virkeligheten som siste del av programmet. Takk for fint kurs! :)»

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.