Skip to content

ForskerSpiren

 • Sted Auditoriet 1.etg, Campus Helgeland, Mo i Rana
 • Pris Gratis
 • Kategori Arrangement
 • Dato 11. juni

Meld deg på Livetream her          Meld deg på arrangementet her 

Har du en forsker i magen eller er du nysgjerrig på hva det innebærer å ta en doktorgrad? Kanskje er du allerede i gang med ditt doktorgradsprosjekt?

 

11. juni inviterer Arctic Cluster Team og INDIGO-prosjektet til en åpen og gratis inspirasjonsdag med fokus på det å ta en doktorgrad; i bedrifter, i det offentlige, i instituttsektoren og ved universiteter.

Dagen starter med et åpent inspirasjonsseminar for alle interesserte, hvor du får et innblikk i bredden av fag- og interesseområder som kan inngå i et doktorgradsarbeid. Etter lunsj blir det et faglig seminar, primært for de som står i et doktorgradsløp eller jobber som forsker, med fokus på publiseringsarbeid og forskningssamarbeid.

Som deltaker vil både ferske og mer erfarne forskere gi deg et innblikk i hva et doktorgradsarbeid innebærer, og hvilke muligheter du kan ende opp med. Hvis du allerede er i gang med ditt forskningsprosjekt vil du få nyttige tips til hvordan du best kan jobbe med publiseringsarbeid og forskningssamarbeid.

 

Program for dagen:

10.00-11.30:

 • Velkommen og introduksjon til dagen v/Krister Salamonsen, Handelshøgskolen Nord universitet og prosjektleder INDIGO
 • Inspirasjonsforedrag fra varierte fag- og interesseområder
  • Kristin Sørensen, stipendiat ved Nord universitet – Fakultet for sykepleie og helsevitenskap
  • Didrik Fosse v/TietoEvry, PhD fra NTNU
  • Halvard Benjaminsen v/Aker BP, stipendiat ved Handelshøgskolen Nord universitet
  • Aleksander Millang, stipendiat ved Handelshøgskolen Nord universitet
 • Norges Forskningsråd sine erfaringer v/Bjørn Gjelland Nilsen, Forskningsrådets regionansvarlig i Nordland

11.30-12.30: Lunsj

12.30-14.30:

 • Publishing in leading academic journals that value practical implications v/Ferran Giones
 • How to interact with businesses in education and research – experiences from Stuttgart University v/Ferran Giones

Får du ikke til å delta fysisk kan du likevel få det med deg via livestream! Husk å meld deg på, så vil du få lenke tilsendt med livestream hvis du krysser av for dette i påmeldingsskjemaet.

 

Mer om doktorgrad, INDIGO og Arctic Cluster Team:

 

En doktorgrad er den høyeste akademiske graden man kan oppnå. Gjennom 3-4 års dedikert arbeid og kunnskapsbygging innenfor et spesifikt fagområde blir man anerkjent som ekspert innen sitt område. I dette arbeidet får du som kandidat muligheten til å fordype deg innenfor et område som du interesserer deg for, og som er til nytte for virksomheten du jobber i.

 

INDIGO er et prosjekt som skal styrke innovasjonstakt og verdiskaping i næringslivet på Helgeland, samt fremme bærekraftig utvikling og grønn omstilling gjennom forskning, utdanning og samarbeid. Partnerskapet består av forskningspartnerne Nord universitet, SINTEF Helgeland og Nordlandsforskning, og næringslivspartnerne Rana Gruber, Nexans, Alcoa, Mo Industripark AS og Kunnskapsparken Helgeland. Prosjektet er støttet av Norges Forskningsråd og skal pågå i perioden 2022-2028.

 

Arctic Cluster Team (ACT) er en av landets største industriklynger, og har som mål å være en spydspiss i bærekraftig omstilling, oppnå nullutslipp og nullavfall, samt skape vekst og grønne arbeidsplasser. Klyngen har over 100 medlemmer fra hele Norge, og ledes av Kunnskapsparken Helgeland.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.