Skip to content

Reiseliv: neste eksportsatsning i Norge

 • Sted Scandic Meyergården hotell
 • Pris Gratis
 • Kategori Arrangement
 • Dato 23. november
Se Facebook-arrangementet her

Næringsministeren annonserte torsdag 7. september at reiseliv blir den femte eksportsatsingen i regjeringens eksportreform «Hele Norge eksporterer». Satsingen skal bidra til økt eksport og bidra til en mer konkurransedyktig reiselivsnæring som er både mer bærekraftig og lønnsom.

Norges internasjonale posisjon i reiselivet har blitt styrket de senere årene, og norske reiselivsdestinasjoner har fått god internasjonal oppmerksomhet. Den norske reiselivsnæringen har derfor gode muligheter til å ta internasjonale markedsandeler fremover. Dette skyldes økende etterspørsel etter natur- og kulturbasert opplevelsesturisme som tilbys i Norge, og fordi norsk reiseliv har jobbet målrettet for å øke kvalitetsnivået.

I denne sesjonen vil du få presentasjoner av reiselivsprosjekter som kan inspirere til videre eksportsatsing, og hvordan du kan bidra inn.

Innledere:

 • Dugnadsturisme og Artists in Residence – Træna importerer verden til seg. Torild Fogelberg Hansen, Kommunedirektør Træna kommune
 • Kartlegging av el-flyforbindelser øst/vest – Kristin Frodahl Rognerud, Prosjektleder Rana Utvikling
 • Inkluderende reiseliv: små tiltak, stor gevinst! – Hvordan kan du med enkle grep tilrettelegge og lage gode opplevelser for alle. Marit Valla, bygdeutvikler i Hemnes kommune
 • N-liTe – digital litterær turisme. Per Elling Braseth-Ellingsen, Prosjektleder Hamsunsenteret
 • Feeding Europe – Per Teodor Tørrisen, ArktiskMat
 • Masterplan Nord-Helgeland fra ord til handling – eksportmodne bedrifter og reisemål – Cecilie Nordvik, prosjektleder Rana Utvikling
 • Hvordan Innovasjon Norge kan bidra i satsingen – representant fra Innovasjon Norge Nordland

 

Meld deg på her

 

Tips! Det er mange spennende arrangementer denne dagen. Utnytt muligheten til å få med deg de mest matnyttige for egen del. Andre arrangementer er eksempelvis Omstilling til grønn luftfart, kræsj-kurs i EU-prosjekter, hvordan lykkes med ditt prosjekt? The grean deal er the real deal, og internasjonal rekruttering. Dette er bare et utvalg av de 16 arrangementene denne dagen på Meyergården.

Mo i Rana er én av tre vertskapsbyer for Nordnorske Europadager 2023, som har som mål å vekke engasjement for Europa og mulighetene som finnes for nordnorske aktører på kontinentet. Torsdag 23. november møtes vi på Scandic Meyergården for en dag full av spennende innhold og nye bekjentskaper. Hele konferansen er gratis, og du kan delta på så mange eller få sesjoner du vil!

Sees vi? Spre gjerne dette arrangementet i nettverket ditt.

Arrangører: Rana Utvikling og Kunnskapsparken Helgeland
Målgruppe: Små og mellomstore bedrifter, offentlig administrasjon, forvaltning, studenter og politikere

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.