Skip to content

Bidrar til vannvittig prosjekt

Hva skjer når en magiker med Excel og en kreativ gründer setter seg ned sammen? Full kræsj? Ikke i dette tilfellet.

Visit Plura inkubator

Ina Trælnes (t.v.), Visit Plura, Lasse Klæbo, forretningsutvikler, og Vilde Johnsgård Nygaard, trainee.

Gründer Ina Trælnes i Visit Plura og forretningsutvikler Lasse Klæbo er et bra team. Begge er utålmodige, og på ekte gira på å få realisert så mange prosjekter som mulig.

Vannhull

Visit Plura er spesialisert på grottedykking og vannaktiviteter i elva Plura ved Jordbru i Rana. I Nord-Europas største vannfylte grotte får gjestene en vektløs reise gjennom en marmorkatedral. Grottedykkingen her sies å være som en reise i verdensrommet uten å måtte forlate jorda!

Med dette utgangspunktet starta Ina opp selskapet Visit Plura, med fokus på dykkeopplevelser. Da hun først fikk vann på mølla, ble tilbudet på familiegården raskt utvidet. Sammen med ektemannen Jani har Ina bygd opp et resort med overnatting, matservering, lounge og relaxavdeling med sauna og stamp. I tillegg arrangerer de dykkereiser, har nettbutikk og dykkekurs lokalt.

Vanntett plan

Målsettingen er å sette Nordland på verdenskartet som internasjonal dykkedestinasjon, og bidra til at bærekraftsmålene nås. Når en vanntett plan skal legges, er god hjelp fra våre forretningsutviklere nødvendig.

–  Samarbeidet med inkubatoren i Kunnskapsparken Helgeland har en utløsende effekt. Lasse tar på magiske vis alle tallene jeg har i hodet inn i Excel med alle faktorer inkludert. Han bruker ti minutter på det jeg ville ha brukt en uke på. Jeg får svar jeg ellers ikke ville fått når det gjelder å finne ut hvordan vi skal få realisert planene våre. Vi bygger stein for stein sammen – og ser hele tiden etter  veien videre mot å realisere dykkesenteret vårt som skal bli et Nordisk flaggskip og en kunnskapshub i dykkeverdenen. Det er en stor investering, men det er det virkelig verdt. Kunnskapsparken Helgeland er med på å virkeliggjøre denne drømmen, sier Ina.

Vivit Pluras framtidsdrøm

Vann på mølla

Det Lasse liker best med jobben sin som forretningsutvikler, er å hjelpe gründere og bedrifter som vil noe.

– Det er veldig artig å jobbe med Ina, hun har uendelig med pågangsmot. Hun er også utrolig flink til å se markedet i ting. Det er viktig! Man må kunne tjene penger på bedriften, hvis ikke er den ikke bærekraftig, sier Lasse.

Det er svært motiverende å være sparringspartner, og å hjelpe andre til å nå målene sine, men han tror ikke selv han kunne vært gründer.

– Jeg hadde gitt opp for lenge siden hvis jeg var Ina!

Sjekk ut Visit Plura her: www.visitplura.no

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.