Skip to content

Møt Naturlige Helgeland – øyeblikk du husker!

Med et bankende hjerte for Helgeland, garanterer Naturlige Helgeland deg opplevelser som begeistrer. Nå er de kåret til Gaselle-bedrift i 2021.

Naturlige Helgeland Merethe

Foto: Kristin Folsland Olsen

Naturlige Helgeland ble stiftet i 2015 av Merethe Kvandal og Anita Sommerset. De møttes som studenter ved Høgskolen på Nesna og på en av sine turer kom ideen om å tilrettelegge for å dele sin glede av å være på tur i vårt fantastiske rike, Helgeland.

Utvikler nye opplevelser

Denne gleden ble etter hvert til tilbud de fleste av oss har hørt om, og kanskje til og med prøvd?
– Vi driver Mosjøen via ferrata og zipline, samt vinteraktiviteter som snøscooter- og skiturer. Vi tilrettelegger også for gruppereiser og bedriftsarrangement på hele Helgeland. Vi skaper øyeblikk du husker, sier daglig leder Merethe Kvandal.
Utviklingen av firmaet og nye opplevelser har gått veldig raskt.
– Vi har fått tatt del i mange spennende oppgaver. Naturlige Helgeland vokser jevnt og trutt, og i 2021 er vi en en operatør som tilbyr mange tjenester, fra kortere dags-aktiviteter til lengre turer.

Naturlige Helgeland

Foto: Kristin Folsland Olsen

Tilpasningsdyktige

Naturlige Helgeland er nå i ferd med å utvikle selskapets turoperasjon og skal i større grad planlegge reiser og arrangement på Helgeland. Det jobbes med arealplan for en ny vinterdestinasjon på Sjåmoen i Mosjøen, og selskapet er medeier i Nord Gondol, som er under planlegging.
– Bransjen lider fortsatt av korona-pandemien og dette har nok ført til varige endringer i markedet. Det er viktig å tilpasse seg og vi tror vi skal komme styrket ut av dette. Vi håper og tror at mange har lyst å oppleve vakre Helgeland og sammen med oss skape «øyeblikk du husker», sier Merethe.

Bistår i utviklinga

Vi i Kunnskapsparken er glade for å at det finnes dyktige aktører på Helgeland som satser i opplevelses- og reiselivsnæringa, og bistår på laget til Naturlige Helgeland når det nå skal utvikles nye tilbud.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.