Skip to content

Søk midler til intern kompetanseheving

Stortinget har gjennom koronakompensasjonen sikret at Nordland skal få 13,3 millioner kroner til det som kalles bedriftsintern opplæring.

Midlene vil være viktige, spesielt for bedrifter som er rammet av koronapandemien. Bedrifter med behov for omstilling kan få tilskudd til kompetanseheving av ansatte, som et alternativ til permitteringer og oppsigelser. Dette vil kunne bidra til å styrke bedriftene, midt i den krisetiden mange har vært igjennom på grunn av koronaepidemien. Det er allerede mange bedrifter som har søkt, men jeg håper enda flere får øynene opp for de mulighetene denne ordningen gir, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

BIO-midlene er en gylden mulighet for bedrifter i Nordland til å tilby ansatte kompetanseheving framfor oppsigelser og permitteringer i en vanskelig tid.

Elin Dahlseng Eide, fylkesråd for utdanning og kompetanse

Hvem kan få støtte?

Fylkeskommunen vil prioritere enkeltpersonsforetak og småbedrifter innen spesielt utsatte bransjer som reiseliv, kulturnæringer og småskalamatprodusenter, mat- og restaurantbransjen samt småbedrifter innen prosess-, sjømat- og leverandørindustrien.  

Det er en forutsetning at tilskuddet vil bidra til å opprettholde og styrke kompetansen til virksomhetens ansatte. Det blir bare gitt tilskudd til gjennomføring av opplæring av egne tilsatte. 

Virksomhetene kan få tilskudd til kostnader knyttet til opplæring og andre dokumenterte utgiftsbehov til deltakerne i opplæringsperioden. 

Maksimalt støttebeløp er på 200 000 kroner, og bedriftene søker gjennom søknadsportalen.

Innkomne søknader behandles fortløpende. Søknaden må være sendt innen 30. november 2021 for behandling i 2021.

Søk her

Mer info om BIO-ordningen

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.