Skip to content

Stort løft for Arven

Arven skal bli et nasjonalt kunnskaps- og opplevelsessenter for fornybar energi og verdiskaping i Leirfjord, Nordland.

Arven

Ordfører Ivan Haugland (t.v.), daglig leder i Arven Lilliann Sørensen, fra Leirfjord kommune Martyna Trot og Sten Rino Bonsaksen.

Nå gir Leirfjord kommune 10 millioner til realiseringen av Arven!
– Vi er takknemlig og ydmyk over bidraget, som er en viktig milepæl for prosjektet. Med lokal forankring og vilje skal vi få dette til, sier vår prosjektleder Lillian Sørensen.

Helgeland Kraft, Vitensenter Nordland, Kunnskapsparken Helgeland og Leirfjord kommune har gått sammen om å etablere et utendørs opplevelsessenter, i bunnen Forslandsdalen i Leirfjord kommune i Nordland.

Senteret skal jobbe sammen med industri, kraftbransjen og andre relevante aktører for å formidle krafthistorier og fremtidsplaner fra hele landet. Gjennom digitale løsninger og samarbeid vil Arven også bli et kunnskapssenter for hele Norge. Ved å ha fokus på interaktiv og teknologisk formidling som fenger både barn og voksne, skal vi skape engasjement og læreglede.

Senteret skal ha fokus på alle former for fornybare energikilder, gi økt kunnskap om hvordan det norske energisystemet er bygd opp, og hvordan vi kan løse fremtidens energiutfordringer.

Følg Arven på Facebook for oppdateringer på siste nytt!

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.