Skip to content

Arven

Arven skal bli et nasjonalt kunnskaps- og opplevelsessenter for fornybar energi og verdiskaping i Leirfjord, Nordland.

Arven skal bli et nasjonalt kunnskaps- og opplevelsessenter for fornybar energi og verdiskaping. Vi skal fremme læring gjennom lek og interaktive installasjoner – utendørs, hvor naturressursene er. Ambisjonen er å skape minneverdige opplevelser for barn og unge, hvor de får utløp for både energi og fantasi. Slik skal vi vise hvordan energi, industri og samfunn henger sammen.

Aktørene som har stiftet selskapet er Helgeland Kraft, Vitensenter Nordland, Kunnskapsparken Helgeland, Salten Kraftsamband, Nordkraft Produksjon, Leirfjord kommune og Mo Industripark. Senteret skal etableres i Leirfjord kommune i Nordland.

Arven skal ha fokus på alle former for fornybare energikilder, gi økt kunnskap om hvordan det norske energisystemet er bygd opp, og hvordan vi kan løse fremtidens energiutfordringer.

Lik Arven på Facebook for fortløpende oppdateringer om prosjektet.

Mer info om prosjektet finner du på kraftarven.no.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.