Skip to content

Vitensenter Nordland

Gjennom Vitensenter Nordland vil barn, ungdom og allmenheten i Nordland ta del i en nasjonal satsing på innen matematikk, naturvitenskap og teknologi som skjer via vitensentrene i Norge.

Aktivitet på Newton-rommet til Vitensenter Nordland

Vitensenter Nordland er et møtested der barn, unge og voksne kan utforske matematikk, naturvitenskap og teknologi gjennom egenaktivitet og i aktivt fellesskap med andre. Vitensenter Nordland åpner våren 2021.

De lærerike opplevelsene

Vitensenteret er et fantastisk lærings- og opplevelsestilbud som bidrar til økt kompetanse, rekruttering og verdiskaping. Vitensenteret er stedet der nysgjerrighet er det viktigste. Jobben vår er å formidle realfag og teknologi på en forståelig og interaktiv måte. Vitensentrene sørger for at folk kan få kjennskap til den teknologien og naturen som omgir oss, vi bygger en erfaringsbro mellom teori og virkelighet. Vi er til for folk i alle aldre, men skal særlig stimulere utforskertrangen blant barn og unge.

Vitensenter Nordland skal engasjere barn og unge!

Viser frem Nordland

Hovedtema på Vitensenter Nordland er Nordlands naturressurser, teknologi og digitalisering. Interaktive utstillinger og pedagogiske undervisningsopplegg vil bli valgt ut fra disse temaene. Vi samarbeider tett med de øvrige vitensentrene i Norge for at Vitensenter Nordland skal skille seg ut og være unikt.

Kunnskapsparken Helgeland har vært prosjektansvarlig for etableringen av et nytt regionalt vitensenter i Norge, lokalisert her i Mo i Rana i Nordland. Bak initiativ står et bredt eierskap fra regionens næringsliv med 19 eiere. Rana kommune har som vertskommune tatt et tydelig ansvar ved å tilrettelegge for attraktive lokaler og driftsstøtte.

Les mer her

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.