Skip to content

ACT med i internasjonal forskningsallianse

Sammen med Nord universitet blir ACT en del av en internasjonal universitetsallianse som knyttes sammen av sin nærhet til kysten.

Alliansen heter SEA-EU og skal styrke det kystnære forsknings- og utdanningsfeltet.

ACT er invitert som assosiert partner til Nord universitet, sammen med flere aktører knyttet til marin og maritim sektor i regionen.

Alliansen har som mål å tilby fremragende utdanning og forskning, for å bygge en inkluderende, bærekraftig og tilpasningsdyktig fremtid for både menneskeheten og planeten, med spesielt fokus på havet som forener alliansepartnerne.

– Vi ser fram til å delta i dette samarbeidet, bli kjent med de andre partnerne og universitetene, og finne ut av hvordan vi kan bruke mulighetene som åpner seg gjennom dette samarbeidet. Vi er med dette i et stort og godt selskap, og vi gratulerer Nord, sier Karin Kristensen, EU-rådgiver i Kunnskapsparken Helgeland.

SEA-EU er en stor aktør. Til sammen har partnerne i alliansen mer enn 150.000 studenter og 18.000 ansatte. Finansieringssøknad i EU som SEA-EU fikk godtatt er for de kommende fire årene. Finanseringen er på totalt ca. 14.4 mill. EUR, og av dette er Nords andel ca. 1,7 mill. EUR.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.