Skip to content

Bli fagtekniker i bærekraftige matopplevelser?

Er du interessert i å ta aktiv del i det grønne skiftet gjennom produksjon, foredling eller servering? Nå har du muligheten til å bygge nødvendig kunnskap om hvordan du med bakgrunn i bærekraftige prinsipper kan bidra til å skape opplevelser som er bra for miljøet, dyrehelse, folkehelse, norsk matproduksjon og dine gjester.

Foto: Broadstone _ Visit Helgeland

Utdanningen er praksisnær, og består av matverksteder og utprøving av matopplevelser i kombinasjon med teoretiske forelesninger, hjemmeoppgaver og studiebesøk. Studiebesøkene legges til bedrifter langs verdikjeden fra jord og fjord til bord, som er relevante for utdanningens innhold, og der matverksted og utprøvinger av opplevelsesprodukt kan foregå. Hvert semester inkluderer to-tre samlinger som krever fysisk oppmøte, i tillegg til nettbasert undervisning og hjemmearbeid mellom samlingene. Studiet retter seg mot personer med tilknytning til næringer langs verdikjeden fra jord og fjord til bord.

Den økte interessen for lokalmat og autentiske matopplevelser, viser at det er et konkurransefortrinn for spisesteder som tilbyr denne type særegne kvaliteter.

Gjennom dette studiet skal du få fordype deg i: 

  • Matkultur og bærekraft
  • Bærekraftige matopplevelser
  • Matproduksjon og råvarer fra norsk natur
  • Matkonservering og foredling
  • Ernæring og helse
  • Hovedprosjekt med fagspesifikk fordypning og individuell veiledning i et av fagområdene over.

Fysiske samlinger høsten 2023 gjennomføres:

  • 19.-21. september: Mosjøen (oppstart)
  • 17.-19. oktober: Stjørdal med omegn
  • 21.-23. november: Mosjøen med omegn

Trykk her for å lese mer om studiet, og se tidligere studenters tilbakemeldinger.

 

  Foto: Lovise Myrnes Steinrud

Bærekraftige matopplevelser ble i 2022 nominert til Matprisen i kategorien ‘Årets formidler’. 

I begrunnelsen fremheves det bl.a. at studiet: Formidler kunnskap på en inspirerende måte som setter folk i stand til å ta bevisste matvalg.

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.