Skip to content

Det koker i regionen – og det hylles!

Sammen med næringslivet har vi under Galleria 2023 hyllet mulighetene og folkene som skaper vekst og utvikling på Helgeland.

Møt fremtiden nå

Tema for årets Galleria er dagsaktuelle «møt fremtiden nå». Fagdagen bydde på interessante og inspirerende foredrag om hvordan vi skal møte den rivende utviklingen, og gripe tak i de mulighetene vi i Rana, og Helgeland for øvrig, står ovenfor i tiden fremover.

Programmet bydde på både foredrag om politisk risiko, grønne ringvirkninger, bærekraftig byutvikling og rekruttering. Hvordan skal vi sammen rigge oss for vekst og utvikling på Helgeland? Hvilke muligheter gir næringslivsutvikling i regionen vår? Hvordan skal vi skape et attraktivt sted å jobbe og leve på, og hvordan skal vi kunne beholde dem som velger å komme til regionen? Dette var noen av mange spørsmål som ble tatt opp under fagdagen på Galleria 2023.

En ting var klinkende klart av flere foredragsholdere: vi må vokse sammen! For å få en positiv utvikling av regionen trenger vi å samarbeide på tvers av sektorer, og sammen kan vi skape endring og møte fremtiden på best mulig vis. Samspill og samarbeid er med andre ord nøkkelen for vekst og utvikling.

Veronica Pedersen fra Kruse Larsen innledet dagen med å snakke om politisk risiko.

Kitt Grønningsæter, Reiselivssjef i Visit Helgeland snakket om reiselivets tryllestøv: vi må skape merverdi og positiv utvikling!

Årets bedrift

De nominerte til årets bedrift var Polarsirkelen Lufthavnutvikling, Vitensentret Nordland og Freyr. Polarsirkelen Lufthavnutvikling gikk av med seieren,  i stil med årets tema: «møt fremtiden nå». I 2022 begynte byggingen av nye Mo i Rana flyplass – og vil ha stor betydning for samfunnet vårt i årene som kommer.  Argumentet for kåringen var tydelige: Polarsirkelen Lufthavnutvikling rigger seg godt for framtiden, de er en god ambassadør og markedsfører seg selv og regionen godt. Vi gratulerer!

Sammen er vi gode

Sammen med næringslivet har vi under Galleria 2023 hyllet mulighetene og folkene som skaper vekst og utvikling på Helgeland.

Galleria er et samarbeid mellom Ranaregionen Næringsforening, Kunnskapsparken Helgeland, Rana Utvikling, Sparebank1 Helgeland, Helgeland Kraft, Rana Blad, Celsa Nordic og Tietoevry.

 

Faglig vorspiel med Daniel Bjarmann-Simonsen, Tom Einar Jensen, Maiken Bjørkan og Frida Vonstad

Prisutdeling: årets ambassadør gikk til Freyr Battery

Prisutdeling: Rana Utvikling fikk prisen for både omdømme og identitet

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.