Skip to content

God kjemi med Helgeland 

Rune Finsås Einrem (29) ønsker å bruke sin kompetanse og engasjement til noe positivt for Helgelandsregionen. Det matcher Kunnskapsparken Helgelands ambisjoner perfekt. 

Rune Finsås Einrem

Mosjøværingen reiste ut i verden etter endte videregående, og etter å ha bodd ti års tid i Tromsø, Alta og Hamar vender han nå hjemover med en bachelor i geologi, en master i kjemi og snart fullført doktorgrad i kjemi på flyttelasset.

 

Spennende prosess

– Det er mye som skjer i regionen, og nå vil jeg bruke fagkompetansen min til noe positivt for Helgeland. Faget mitt, kjemi, er mitt spesialområde, og jeg kan bidra med å stille gode spørsmål til bedriftene – om det de er eksperter på, for å bidra til utvikling. Et par friske øyne kan være nyttig i mange situasjoner. I tillegg til kjemi, så har jeg geologisk bakgrunn, og kan ha gode faglige diskusjoner på det området, sier Einrem.

På fritida er det jakt, fiske og friluftsliv som gjelder. Også på dette området matcher Helgeland Einrem perfekt. Med seg hjem har Rune sin samboer Ane Kongsro Finstad, opprinnelig fra Porsgrunn, som er geolog.

– Vi er begge glade i å bruke naturen og som to geologiinteresserte har vi i tillegg til naturen selv så mange flere gleder bare i berget, elven og i steinene. Gjennom en helt ordinær dagstur får våre tanker utfolde seg. Det morsomme er når vi også finner gode forklaringer på tankene og spørsmålene vi stiller hverandre, forteller Einrem, som er glad for at både han og samboeren begge har fått givende jobber i hjemkommunen hans.

– Det blir spennende å flytte nordover igjen! Jeg må si det var helklaff at både jeg og samboeren fant våre drømmejobber her nå, samtidig.

 

En god forbindelse

I Kunnskapsparken Helgeland skal Einrem jobbe med forretningsutvikling i Inkubator Helgeland og prosjektledelse av aktivitet i industriklyngen ACT.

– Det blir stort behov for hans kompetanse både i inkubatoren og ACT, for å bidra til utvikling av bedrifter og verdiskapende samarbeid i de nye grønne verdikjedene. Det er mange spennende etableringer på gang, i karbonverdikjeden, og innen hydrogen, metanol og ammoniakk for å nevne noe. Her vil spisskompetansen Rune har innen kjemi ha stor verdi. Vi er svært glade for å ha fått han med på laget, sier Monica Paulsen, daglig leder i Kunnskapsparken Helgeland.

Einrem begynner i Kunnskapsparken Helgeland 15. august, og skal ha kontorsted på Kunnskapsparkens kontor Mosjøen, nærmere bestemt på Væxt sammen med forretningsutviklerne Lillian Sørensen og Thomas Borgen.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.