Skip to content

Hils på Hildrun

Hun erfarte tidlig at det skal mye til for å bli oppdaga som rebell i Hemnes. Nå er hun tilbake. Møt vår prosjektleder Hildrun Hope Rydsaa.

Hildrun

Hva jobber du med i Kunnskapsparken?
Jeg jobber opp mot industriklynga ACT – Arctic Cluster Team, der jeg tilrettelegger for at medlemmene våre skal komme i kontakt med hverandre, både digitalt og fysisk. Det betyr å arrangere møter, både IRL og digitalt.
En fin bonus for meg er at jeg også får bli kjent med medlemsbedriftene. Det er utrolig mange flinke folk der ute som gjør så mye spennende! Noe av det morsomste er ACTs spørretime, et lavthengende kompetansehevingstilbud til medlemsbedriftene våre. Nå holder jeg på med et som skal hete noe sånn som «Er du klar for 55?» Det henviser til EUs store klimaregelpakke som skal gjøre at vi faktisk klarer å kutte 55% av CO2-utslippene innen 2030. Senere i vinter skal vi også ha et om hydrogen og om energipolitikk. Det gleder jeg meg til.

Faglig bakgrunn?
Før jeg kom til Kunnskapsparken i september 2020 var jeg de siste 15 årene i NRK i Oslo. Der jobbet jeg i P2. De siste ti åra var jeg i Ekko, først som produsent, så som vaktsjef og til slutt som prosjektleder for Ekko, Abels tårn og Samfunnspodden. Utrolig gøy. Jeg er utdannet journalist, men har også et bredt knippe vekttall som strekker seg fra journalistikk til medisin, kunsthistorie, kjemi, statistikk og økologi. Ja, også har jeg en MBA i Teknologiledelse her fra Mo, Nord universitet.

Hva brenner du for?
Mye. Jeg blir fort engasjert. Det er fantastisk givende å jobbe med ACT, som har et så klart og tydelig bærekrafts-fokus. Jeg har gått fra å være en kollektivkjørende og el-syklende klimapessimist i Oslo til å nå tenke – jøss, dette kan jo faktisk gå.
Medlemsbedriftene i ACT gjør så utrolig mye kult og rett, jeg blir så imponert og glad! Og siden jeg fortsatt prøver å reise kollektivt, kan jeg legge til at jeg brenner sterkt for et bedre busstilbud mellom Hemnesberget og Mo. Med så mye fokus på det grønne skiftet og med ny grønn industri på trappende, er det leit at det skal være så vanskelig å reise kollektivt til og fra jobb.

En liten funfact om deg selv?
Jeg har alltid vært lett å engasjere, og jeg og en kompis okkuperte Sund-skola en periode på 80-tallet. Vi var inspirert av Blitz i Oslo og håpet jo på litt styr og oppmerksomhet. Vi hadde en plan om å lage et tverrpolitisk ungdomshus der. Det var litt nedtur at ingen oppdaget at vi okkuperte det, og det ungdomshuset ble jo heller ikke noe av. Litt synd egentlig

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.