Skip to content

Effektivt samspill

Da næringslivet fikk fortelle om sitt kompetansebehov direkte til 60 rådgivere oppsto det samarbeid på direkten. 

Temasamling rådgivere

Oddmar Nogi Sjåvik fra Karrieresenteret Mo i Rana (t.v.) og Gøran Brede Busch, prosjektleder for Samarbeid Skole og Næringsliv hos oss.

Et mangfold av bransjer fikk fortelle om deres eget kompetansebehov direkte til regionens rådgivere på temasamlinga «Fremtidens kompetansebehov på Helgeland», i regi av Kunnskapsparken Helgeland gjennom vårt Prosjekt Skole og Næringsliv, Karrieresenteret Mo i Rana og Rådgivernettverket for Rana, Hemnes og Nesna.

En rekke lokale virksomheter innen IT, bank, byggebransjen, industri, offentlig sektor og reiseliv holdt innlegg om sine kompetansebehov i dag og i årene framover.

Temadag rådgivere

Umiddelbare resultater

Slike temasamlinger har vært arrangert tidligere, men nytt av året var at såpass mange bransjer var representert, og ikke minst; lange pauser, slik at rådgivere og næringslivet fikk snakke sammen. Dette ga umiddelbare resultater ifølge Gøran Brede Busch, prosjektleder i Kunnskapsparken Helgeland.

– Folk snakka sammen, og det ble avtalt møter for videre samarbeid på direkten, forteller Busch.

Stort engasjement

Hotellsjef Ruben Nilsen Robertsen på Scandic Meyergården gikk hjem fra samlinga med konkret mål om å ordne garantert lærlingplass i resepsjonsfaget og reiselivsfaget.

– Vi møtte et engasjert publikum. I etterkant har vi avtalt et møte med Opplæringskontoret/Fylkeskommunen. Målet er å ordne garantert lærlingplass i resepsjonsfaget og reiselivsfaget. Vi skal også se på mulighet for ekstra språkopplæring til de arbeidstakerne som ønsker det, forteller Robertsen.

Temadag rådgivere

– I tillegg til konkrete mål og møter var det også hyggelig å høre at det settes pris på at Meyergården er flink å ta inn mennesker på prøvejobbing og praksis. Det bidrar til at de som står utenfor arbeidslivet kommer raskere tilbake. Dette var en svært positiv opplevelse, sier han.

Deltakende bedrifter

Bedrifter som deltok var Freyr, Skatteetaten, SpareBank 1 Helgeland, Rana kommune, NAV økonomi/stønad, Scandic Meyergården, Cerum, Rana Gruber og MBA Entreprenør. Dagen ble avsluttet med omvisning på Vitensenter Nordland.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.