Skip to content

Momek tester Norges største industrirobot

Momek Group og Pioneer Robotics tester nå Norges største industrirobot i Mechatronics Innovation Lab i Grimstad.

Roboten er en KUKA Titan, en tysk gigant, som veier 4,7 tonn, er 3,5 meter høy og kan løfte 1 tonn på strak arm. Roboten inngår i en ny revolusjonerende løsning for å automatisere tapping av metall fra smelteovner i prosessindustrien. Løsningen er utviklet av Momek Group i Mo i Rana i samarbeid med Pioneer Robotics og industrien. Roboten skal bruke ulike verktøy for å åpne tappehull, pleie slik at metall renner ut og stenge tappehull.

Målet er å skape en bedre arbeidshverdag for ansatte i industrien, redusere utslipp og gjøre industrien mer lønnsom. 

Bjørn Audun Risøy og Alexander Johansen, Momek Group

Kunnskapsparken bidrar der det trengs

-Momek Invest AS er en av inkubatorbedriftene i Kunnskapsparken Helgeland, og vi har blant annet bistått i prosjektet inn mot Innovasjon Norge, Nordland Fylke og forskningsrådet. Det har vært et spennende prosjekt å være en del av, forteller inkubatorleder Rolf Skogvold.

Testingen i lab skal foregå frem til juni, og vi setter pris på samarbeidet med Pioneer og Mechatronics Innovation Lab. I testperioden vil vi invitere kunder og samarbeidspartnere for å presentere løsningen. Neste steg blir testing i industrielt miljø. Den robotiserte tappeløsningen vil gjøre industrien grønnere, smartere og mer nyskapende sier Bjørn Audun Risøy og Alexander Johansen. 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.