Skip to content

Ny duo tar over ledervervene i styret

Generalforsamlingen gjorde den 19. juni omrokkering i styrekabalen for Kunnskapsparken Helgeland. En ny duo skal lede an i styret, og en ny representant ble valgt inn som medlem.

Komplementær kompetanse inn i styret

Det er Vice President CQP & TC hos Freyr Battery, Stein Espen Bøe, som tar over som styreleder etter Elise Husum. Stein Espen ble valgt inn som nytt medlem i styret for ett år siden, og bringer nå inn solid industrierfaring og forskningskompetanse i ledervervet. Stein Espen Bøe har tidligere vært daglig leder for SINTEF Helgeland, der Kunnskapsparken Helgeland er største eier etter SINTEF.

«Jeg ble veldig godt kjent med kunnskapsparken da jeg ledet SINTEF Helgeland. Det er en glede og en ære å få tillit fra eierne til vervet som Styreleder for Kunnskapsparken Helgeland. Fortsatt er det mye uforløst potensiale på Helgeland, og jeg ser fram til å bidra til utviklingen av regionen», sier Stein Espen Bøe, styreleder i Kunnskapsparken Helgeland

«Jeg ser fram til å samarbeide med vår nye styreleder om videre utvikling av selskapet, han er en dyktig leder og relasjonsbygger. Jeg ble kjent med Stein Espen da han fikk jobben som daglig leder i SINTEF Helgeland, vi samarbeidet tett for å bygge opp et forskningsmiljø som kunne bistå bedrifter i regionen med oppdragsforskning» sier Monica Paulsen, daglig leder i Kunnskapsparken Helgeland, og fortsetter «siden har vi utviklet nye samarbeid som blant annet har bidratt til etablering av ny katapult-node på Helgeland».

Anette Skog Lillevik fra Mo industripark AS (MIP) tar over som nestleder. Anette er regnskapssjef i MIP, og har vært styremedlem i Kunnskapsparken Helgeland siden 2021. Mo industripark AS er tredje største eier i Kunnskapsparken, etter SIVA og Nordland fylkeskommune.

«Vi har et godt sammensatt styre, der representantene bidrar inn med komplementær kompetanse. Anette har gjort en god jobb i styret vårt, med blikk for tall og engasjement for utvikling av Helgeland. Jeg er glad hun har sagt ja til å ta rollen som nestleder i styret, forteller Monica Paulsen».

Anette sier hun er takknemlig for tilliten som valgkomiteen og generalforsamlingen har vist henne ved å velge henne som nestleder i styret. «Det er veldig spennende å jobbe med Kunnskapsparken Helgeland, og deres posisjon på Helgeland som motor, megler og møteplass», understreker Anette, nesteleder i styret for Kunnskapsparken Helgeland.

Les brev fra tidligere styreleder Elise Husum i vår årsrapport 2022. 

Nye impulser

Som ny representant i styret er Moa Björnson valgt inn. Moa var tidligere ansatt som utviklingssjef i Træna kommune. I dag er hun daglig leder for Utviklingsselskap Træna 365 som etablerer hotell og boliger på Træna, i tillegg jobber hun med utvikling av bydelen Molobyen i Bodø.

«Jeg har god erfaring av tidligere samarbeid med Kunnskapsparken Helgeland i flere nærings – og stedsutviklingsprosjekter. Jeg har mitt virke på Træna og i Bodø, og ser frem til å bidra med regional tekning fra både ruralt og urbant perspektiv».

«Det blir spennende å få inn Moa Björnson i styret, hun er inspirerende og tenker ut av boksen. Hun har lang erfaring med stedsutvikling og styrking av regional attraktivitet, og vi gleder oss til å samarbeide med henne» utbryter Paulsen. «Det å få inn et nytt medlem gir nye impulser, samtidig er vi heldige som har god kontinuitet i styret vårt, med god innsikt i våre arbeidsområder» avslutter Paulsen.

Styrets medlemmer

Styret består av både gjenoppnevnte og nye medlemmer. Det er i sammensetningen av styret tatt hensyn til flere kriterier som blant annet kontinuitet, kompetanse, geografi, kjønn og bransjetilhørighet.

Dette er styret i Kunnskapsparken Helgeland:

Styreleder: Stein Espen Bøe, Freyr
Nestleder:  Anette Skog Lillevik, Mo Industripark as
Styremedlem: Jack Ødegård, SINTEF
Styremedlem: Bjørn Skogstad,  SIVA
Styremedlem: Inger Gunn Sande, Nord-Norsk kommunikasjon
Styremedlem: Moa Bjørnsson, Træna 365
Vara: Ann Karin Krogli, Sparebank 1 Helgeland
Vara: Petter Svendsen, Rana Utvikling

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.