Skip to content

Rekruttering og bærekraft

Innovasjon, rekruttering og bærekraft henger tett sammen. HEIA NORD-NORGE, BDO og Brønnøysundregistrene delte sine tanker om dette på vår innovasjonsarena

Takk til alle innledere og takk til HELFO, Helgelandssykehuset, Freyr Battery, NAV Rana, MOMEK, NAV Økonomi stønad, Polarsirkelen videregående skole og Din Personalpartner for deltakelse og gode innspill.

Vi ser fram til fortsettelsen!

Gard Michalsen fra Heia Nord-Norge innledet med entusiasme og kunnskap og fikk oss til å tenke utenfor boksen når det gjelder rekruttering. Han enkleste og beste tips er at vi må stille oss spørsmålet HVORFOR skal noen velge å jobbe hos oss? Lønn, pensjon og ferie er lovpålagt og har trenger ikke stå i en stillingsannonse. Muligheter til å løse unike oppgaver, ansvar og karrieremuligheter fenger bedre – våg å skill deg ut som arbeidsgiver!

Kristine Aasen som er kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregistrene fulgte opp med å dele erfaringer som Brønnøysundregistrene har gjort med profilering og samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet. Det at unge arbeidssøkere i større og større grad er opptatt av hva arbeidsgiver gjør i sitt bærekraftsarbeid, har aktualisert arbeidet med bærekraftspolicy. Vi har i dag fem generasjoner i arbeidslivet, samtidig. Rekrutteringsprosessene må gjenspeile det. Generasjon X er opptatt av trygghet, mens Generasjon Y i større grad styres av verdier.

Hilde Løseth Modell leder bærekraftsarbeidet til BDO mot offentlig sektor. Sammen med bla. Bodø/Glimt har BDO samlet viktige aktører fra lokalsamfunnet til en felles plattform for å sette bærekraftig utvikling på agendaen, dele kunnskap, og skape endring. Når samarbeid blir satt i system gir det konkrete resultater for samfunnet – og ikke minst er det verdifullt for den enkelte virksomhet. 

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.