Skip to content

Spørreundersøkelse realfagskurs

Ønsker du å forbedre karakterer i matte og fysikk, eler bygge videre på din karriere? Vi ønsker å tilby R1, R2 og fysikk på Campus Helgeland!

Svar på undersøkelsen her

Realfagskurs i 2023

Vi undersøker om det skal tilbys et forkurs i ulike realfag på Campus Helgeland i Mo i Rana  i 2024.

Det tar 2 minutter å svare på undersøkelsen.

Dersom du svarer på undersøkelsen er du med i trekningen av et Visagavekort til en verdi av kr. 1.000,-

Svar på undersøkelsen her

 

Beskrivelse av tiltaket/prosjektet

Realfagskurset gir deltakere undervisning i de realfagene som de trenger for videre ingeniør- og sivilingeniørstudier, informatikk, medisinstudiet eller andre fag med tilsvarende opptakskrav, fordypning i matematikk (R1+R2) og fysikk 1.

Dette er et halvt års studie på fulltid, og går i vårsemesteret. Vi annonser tilbudet frem til søknadsfrist 1/12-2023, og må ta forbehold om finansiering.

Realfagskurset planlegges lagt opp med nettforelesning og lokal gruppeundervisning i Campus Helgeland. Det vil også være demonstrasjonsforsøk, laboratorieoppgaver, gruppearbeid m/veiledning og obligatoriske regneøvinger med løsningsforslag. De to fagene som utgjør realfagskurset er matematikk og fysikk, hvorav matematikk utgjør ca. 65 % av semesteret og fysikk ca. 35 %.

I matematikkfaget inngår regnetrening i stort omfang, og det vektlegges å vise hvordan faget er relevant å buke i andre fag, som for eksempel i mekanikk. I emnet inngår hovedområdene geometri, algebra, funksjoner, differensialligninger og sannsynlighets-regning.

I fysikkfaget inngår måleenheter og beregninger, rettlinjet bevegelse, kraft og bevegelse langs ei rett linje, kraft og bevegelse i to dimensjoner, mekanisk energi, statikk, mekanikk i væsker og gasser, termofysikk, elektrisitet, lys og bølger, atom- og kjernefysikk og elementær kjemi.

Lenke til UiT Norges arktiske  universitet her

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.