Skip to content

Suksess i samspill med hele Helgeland

Takket være samlokaliseringen som kom med Campus Helgeland, er forskningsmiljøene i regionen i vekst.

SIF

Foto: Rami A. Skonseng, Mye i media

Møt en av aktørene som har hatt en sterk utvikling – Senter for Industriell Forretningsutvikling ved Nord Universitet – SIF.  

I 2010 stod Marianne Steinmo og Siri Jakobsen i spissen for å etablere dette forskningssenteret. Det er blitt en eventyrlig reise.

Nasjonalt anerkjent

Da selve snorklippinga fant sted i 2013 var de en del av et lite fagmiljø bestående av én professor og fire stipendiater. I dag, åtte år senere, er de et nasjonalt anerkjent forskningssenter med solid bredde og kompetanse fordelt på 17 medarbeidere.

– Vi merker at vår kompetanse nå blir etterspurt også på nasjonalt nivå. Blant annet er vi sentrale i et nasjonalt prosjekt i regi av Innovasjon Norge som utforsker pandemiens konsekvenser for næringslivet her i landet, sier Marianne Steinmo, senterleder ved SIF.

SIF fokuserer på problemstillinger i skjæringspunktet industri, forretningsutvikling og innovasjon. Forskningssenteret er en del av Handelshøgskolen ved Nord universitet med kjernevirksomhet ved Campus Helgeland i Mo i Rana.
Alt de gjør og foretar seg skjer i tett samarbeid og dialog med næringslivet, noe det har gjort fra dag én.

For hele Helgeland

– Vi har en regional kontekst som er sterkt industrielt drevet. Vi ønsker å ta en posisjon og løfte innovasjonsaktiviteten blant næringene på Helgeland, sier Marianne, og fortsetter:
– Vi er på hele Helgeland og for hele Helgeland, og samtidig tiltrekker vi oss studenter fra hele landet til våre utdanninger. Her kan folk få den høyeste utdannelsen og gå fra bachelor, via master til å ta en doktorgrad.
Vi har ressursene, og vårt neste mål er å få inn flere stipendiatstillinger i samarbeid med næringslivet. Her har vi allerede god dialog med blant andre Kunnskapsparken Helgeland, ACT – Arctic Cluster Team og SINTEF, sier en stolt senterleder.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.