Skip to content

Nasjonalt Vannkraftsenter

Helgeland Kraft har engasjert Kunnskapsparken Helgeland til å jobbe frem og etablere et Nasjonalt Vannkraftsenter i Leirfjord Kommune i Nordland.

Vannkraftverk i øvre forsland

Foto: Helgeland Kraft

Nasjonalt Vannkraftsenter skal være et vakkert og unikt utstillingsvindu for norsk vannkraft og verdiskaping. Senteret skal jobbe med innovativ og interaktiv formidling av historier om vannkraftens betydning i et sirkulært fornybarsamfunn. Nasjonalt Vannkraftsenter skal være en attraksjon, og et utendørs lærings- og opplevelsestilbud for barn, unge og voksne. Senteret skal tilby flott natur, estetiske interaktive installasjoner, og pedagogiske opplegg som gir inspirasjon og lærelyst. Hjertet i senteret skal være Forslandsdalen i Leirfjord Kommune, og kraftverket Øvre Forsland. Gjennom et samarbeid med ulike formidlingsaktører skal man nå ut til personer i alle aldersgrupper via digitale og pedagogiske opplegg.

I prosjektfasen har vi bidratt til konseptutvikling, nettverksbygging, finansiering, markedsstrategi og det administrative rundt etableringen av selskapet. Kunnskapsparken Helgeland vil lede selskapet frem til det kan stå på egne ben.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.