Skip to content

Forenkler problemløsingen for bedrifter

Nå blir det enda enklere å komme fra idé til marked med nye produkter og tjenester.

Gaute Moldestad, Leder for Avd. Industri i SIVA, og Bjørn Arne Skogstad, Ansvarlig for ordningen Norsk Katapult var godt fornøyd med utvidelsen av katapultstrukturen.

Denne uka har vi vært på kick-off-samling i Trondheim sammen med deltakere fra katapult-sentre og noder fra hele landet. Den nasjonale ordningen Norsk Katapult gir innovative bedrifter bedre tilgang til industriell kompetanse og infrastruktur for å utvikle prototyper, teste, visualisere og simulere. Dermed kan ideer utvikles raskere, bedre og med mindre risiko.

Forsterket satsing nasjonalt

Norsk katapult er en ordning under SIVA, som har etablert og utviklet fem ulike Katapult-sentre: Sustainable Energy, Future Materials, Manufacturing Technology, Ocean Innovation og DigiCat. Fra 2023 forsterkes og utvides katapultstrukturen med infrastruktur på åtte nye lokasjoner (noder):

   • Powered by Telemark – Telemark/Herøya
   • Kongsberg Klyngen – Viken/Kongsberg
   • Smart Innovation Norway – Viken/Halden
   • Stiftelsen Jæren Teknologisenter – Rogaland/Bryne
   • NCE iKuben – Møre & Romsdal/Molde
   • Proneo – Trøndelag/Verdal
   • Kunnskapsparken Helgeland – Nordland/Helgeland
   • Cod Cluster – Nordland/Finnmark / Bodø/Båtsfjord

Dette gjør ordningen mer tilgjengelig og relevant for flere bedrifter.

Energikatapulten topper laget med ledende klynger

Sustainable Energy – Norwegian Catapult Centre skal sette fart på omstilling og utvikling av bærekraftige energiløsninger, og nå toppes laget med noder i tre av Norges ledende industriklynger. Arctic Cluster Team med Kunnskapsparken Helgeland i spissen har mobilisert til et industrielt katapultnode-samarbeid i nord, og sammen med Kongsberg-klyngen og Powered by Telemark forsterker vi tilgangen på verdensledende kompetanse og infrastruktur.

Fra venstre: Geir Morten Johansen, Powered by Telemark, Arne Nicander, Powered by Telemark, Monica Paulsen, Kunnskapsparken Helgeland og Arctic Cluster Team, Ole B. Hoen, Kongsberg Klyngen AS, Joachim Hjartøy, Kunnskapsparken Helgeland, Tore Kallevåg, Sustainable Energy og Rolf Skogvold, Kunnskapsparken Helgeland.

I forkant av kick-off-samlingen inviterte teamet i Sustainable Energy de nye nodene til workshop for å planlegge videre utvikling av katapult-tilbudet innen fornybar energi.

Fra venstre: Skjalg Myklebust, Sustainable Energy, Ole B. Hoen, Kongsberg Klyngen AS, Geir Morten Johansen, Powered by Telemark, Arne Nicander, Powered by Telemark, Tore Kallevåg, Sustainable Energy, Monica Paulsen, Kunnskapsparken Helgeland/Arctic Cluster Team, Willie Wågen og Sveinung Hansen, Sustainable Energy, Bjørn Arne Skogstad, SIVA og Joachim Hjartøy, Kunnskapsparken Helgeland.

Veivisere til katapultstrukturen

Et av målene for kick-off-samlingen i Norsk Katapult var å gi alle i den nasjonale Katapult-strukturen bedre kjennskap til hjelpere, partnere og tjenestetilbud i de ulike katapult-sentrene.

Ønsker din bedrift å benytte testinfrastruktur for å styrke markedsposisjonen? Ta kontakt, så skal vi hjelpe deg å finne en testpartner som kan bidra!

Les også: Presenterte Katapultnode Helgeland for tre departement – Kunnskapsparken Helgeland (kph.no)

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.