Skip to content

Skal vise frem attraktivt arbeidsmarked

Heile Helgeland tar med seg private og offentlige arbeidsgivere til Trondheim og Tromsø for å vise frem mulighetene i arbeidsmarkedet for studenter og andre potensielle tilflyttere.

Stian Heggli Kleftås

Den forventede utviklingen på Helgeland vil skape enda flere arbeidsplasser i verdensklasse. For å holde kontakten med utflytta helgelendinger og komme i kontakt med potensielle helgelendinger arrangerer derfor Heile Helgeland det vi har valgt å kalle Helgelandstreffet. Helgelandstreffet finner sted i Trondheim onsdag 27. oktober og i Tromsø onsdag 3. november.

Tips en venn!

– Trenger du noen gode argumenter for hvorfor studenten eller andre du du kjenner i Trondheim eller Tromsø skal komme på Helgelandstreffet? Da kan jeg vise til at Helgelands-regionen har et potensiale til å skape 9000 nye arbeidsplasser, og skal fram mot 2035 gå fra ca. 84.000 til 100.000 innbyggere. Her skjer det mye utvikling og innovasjon, og er et av stedene du burde se til dersom du ønsker å være med på det grønne skiftet. De neste 10 årene vil vi se realiseringen av prosjekter innenfor hydrogenproduksjon, vindkraft, produksjon av battericeller, energieffektivisering av industri og sirkulære måter å tenke industri på. Vi har det meste på plass, men mangler rett og slett de menneskelige ressursene til å gjennomføre alt. Dette viser tall fra Indeks Nordland 2021, sier prosjektleder Stian Heggli Kleftås for Heile Helgeland.

Det er også slik at en økning i innbyggertallet ikke bare innebærer vekst i disse næringene, men at vi også vil se et økt behov innen andre deler av arbeidsmarkedet, slik som for eksempel lærere, barnehagelærere, IT-utviklere, økonomer, sykepleiere og leger, understreker Kleftås.

Sammen med Alcoa Mosjøen, Celsa, Mosjøen Videregående Skole, Helgelandsykehuset, Brønnøysundregistrene, Rana Utvikling og traineeordningen Kandidat Helgeland skal Heile Helgeland skape møteplasser mellom næringslivet på Helgeland og framtidige arbeidstakere.

– For å være synlig der ute i den store verdenen er det viktig at vi jobber sammen. Vi er rett og slett bedre tjent med å snakke hverandre frem og vise hva regionen har å tilby som helhet, sier Kleftaas.

Bli kjent med din fremtidige arbeidsgiver

På Helgelandstreffet får deltakerne bli bedre kjent med Helgeland og arbeidsmarkedet her. Treffet er for studenter, nyutdannede og for folk som rett og slett er nysgjerrige på karrieremulighetene på Helgeland.

– Det skjer som sagt utrolig mye spennende i regionen – og på Helgelandstreffet vil vi presentere bare noe av det, sier Kleftaas.

Heile Helgeland er etablert for å synliggjøre muligheter som finnes i vår region. Prosjektet skal bidra til stolthet og trivsel for de som kommer herfra – og til de som flytter hit. Det skal også gjøre det enklere for nye helgelendinger å orientere seg om arbeids- og karrieremuligheter.

– Vi har det meste som trengs for å skape vekst i regionen, vi mangler bare flere kloke hoder – dette er noe Heile Helgeland skal bidra til, blant annet gjennom Helgelandstreffet, sier Kleftaas.

Les hva Rana Blad skriver om saken her:

https://www.ranablad.no/vilde-27-og-stian-26-skal-fa-unge-voksne-til-helgeland-vi-starter-i-trondheim-og-avslutter-i-tromso/s/5-42-901840

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.