Skip to content

Skaper rekordstor karrieredag

18. januar 2023 blir det endelig ny utgave av Karrieredagen, som samler rundt to tusen unge – denne gang som et samarbeid mellom Kunnskapsparken Helgeland og NAV.

Karrieredagen 2023

F.v. Eli Anita Åstrøm, Vilde Johnsgård Nygård og Gøran Brede Busch, prosjektledere i Kunnskapsparken Helgeland, Kristin Osmo, avdelingsleder og Hogne Haugjord markedskoordinator i NAV Rana.

– Med kompetansebehovet vi har på Helgeland er det virkelig behov for denne dagen, sier prosjektleder Gøran Brede Busch i Kunnskapsparken Helgeland.

Målet med Karrieredagen er å skape en møteplass mellom bedrifter og elever, studenter og jobbsøkere – og nå inviteres store og små bedrifter fra hele regionen til å møte og inspirere de unge til å ta bevisste karrierevalg.

 

Vil ha bedrifter med

– Både store og små bedrifter bør kjenne sin besøkelsestid. Vi har rekordlave 0,9 prosent arbeidsledighet i Rana, og dette er en god mulighet til å vise seg fram for både jobbsøkere og framtidas arbeidstakere, sier markedskoordinator Hogne Haugjord i NAV.

Før pandemien ble det arrangert både Karrieredagen gjennom Kunnskapsparken Helgeland og Jobbmessa gjennom NAV. Nå blir disse to messene til en.

– Hvorfor konkurrere når vi kan samarbeide? Det er de samme bedriftene som er aktuelle til begge arrangementene, så det var veldig naturlig å slå disse to sammen, sier Busch.

Navnet Karrieredagen ble videreført, nå med undertittelen Jobb- og utdanningsmesse.

Bedrifter som synes denne dagen høres interessant ut oppfordres til å ta kontakt.

– Vi har en vid målgruppe for dette arrangementet. Først ut er tiendeklassingene i Rana og omegn, som snart skal velge retning for videregående, og som dermed kan få mye nyttig informasjon fra bedriftene som deltar på messa. Etterpå er det videregående-elever, studenter og jobbsøkere sin tur til å slippe løs på messeområdet, sier Busch.

 

– Tidenes største

De mindre arbeidsgiverne, som gjerne har behov for ekstrahjelp og sommerhjelp, får en egen gate på messeområdet. Absolutt alle bedrifter er velkomne til å melde seg på.

– Det er god plass i Ranahallen, så det er ingen vits i å tenke smått. Her må vi vise ungdommen og jobbsøkere alt det kule vi har å tilby i form av jobber, sier Busch, som oppfordrer bedriftene til å bruke kreativiteten for å nå deltakerne på messa.

– Vi oppfordrer folk til å tenke bærekraft, dette er ingen giveaway-konkurranse. Her er det mulig å tenke kreativt for å nå gjennom til deltakerne, sier Busch.

Både Busch og Haugjord er glade for at messa skal være i Ranahallen, med dyktige medarbeidere som har gjort dette mange ganger før og dermed har full kontroll på gjennomføringa.

– Vi håper å lage tidenes største Karrieredag! Tidligere har det vært to tusen deltakere, og nå håper vi å slå rekorden.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.