Skip to content

Starter pilotsamarbeid i Hattfjelldal

Torsdag 11. mars ble samarbeidet lansert i Hattfjelldal, hvor næringslivet og gründere ble invitert for å høre om prosjektet, kommende aktiviteter og knytte kontakter.

Øyvind Nes, Lilliann Sørensen, Thomas Borgen skal jobbe med et nytt prosjekt. – Vi skal gjøre det enklere for gründere og etablerte bedrifter å få råd og synliggjøre de muligheten som finnes, sier trioen. Foto: Stian Forland

Hattfjelldal kommune, Hattfjelldal Vekst og Kunnskapsparken Helgeland har inngått avtale om en pilot for innovativt næringsutviklingsarbeid i 2021. Dette er en ny måte å involvere flere ulike aktører innenfor utviklingsarbeid i en liten kommune. I bunn ligger ønske om å gjøre det enklere å starte opp nye bedrift, samt få i gang flere utviklingsprosjekter og styrke kvalitet og finansering av disse.

Dette er et forpliktende samarbeid, og vi har konkrete prosjekter som er spennende!

Øyvind Nes, Daglig leder i Hattfjelldal Vekst

Satser på flere områder

Vi ønsker å få flere bedriftsetableringer og mer utvikling i Hattfjelldal, og vi tror at samarbeid vil tilføre mer kompetanse på forretningsutvikling. Hattfjelldal er en stor skogkommune, og mange framtidige arbeidsplasser vil være innenfor skog- og trenæringen. Samtidig er reise- og opplevelsesnæringen i vekst med en rekke spennende satsinger. Kunnskapsparken Helgeland har kompetanse, prosjekter og aktivitet innenfor disse næringene i dag, og ser at det vil gi gode synergier. Vi ser et uforløst potensial i Hattfjelldal. Mange ulike selskaper og aktører jobber med næringsutvikling. Vi ønsker å gjøre det enklere for gründere og etablerte bedrifter å få den hjelpen de ønsker.

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.