Skip to content

Vil utvikle Helgeland

Eli Anita Åstrøm (42) tar med seg bred erfaring fra både industri og offentlig sektor når hun nå blir ny prosjektleder i Kunnskapsparken Helgeland.

Eli Åstrøm og Monica Paulsen

Nyansatt prosjektleder Eli Anita Åstrøm (t.v.) og daglig leder Monica Paulsen.

Etter nesten åtte år som HR-sjef i Ferroglobe er Åstrøm klar for nye utfordringer, og med et blikk som allerede var festet på Kunnskapsparken Helgeland, var ikke veien lang da daglig leder Monica Paulsen utlyste ledige stillinger.

Folk og fe

– Jeg har fulgt med på Kunnskapsparken Helgeland. Med mange spennende prosjekter på gang synes jeg at det virker som en spennende arbeidsplass, sier Åstrøm.

Hun var i sin tid første kvinnelige driftsleder på Celsa Armeringsstål, hun har jobbet på SI som HR-konsulent med fokus på rekruttering, før hun gikk tilbake til industrien og Ferroglobe. På fritida er hun bonde med 30 storfe i fjøset på gården Østerdal øverst i Grønfjelldal, som hun driver sammen med samboer Kristian.

– Jeg har erfaring fra ulike yrker, og har opp gjennom årene vært involvert i mye forskjellig. Det tror jeg kommer godt til nytte i min nye stilling. Det skjer så mye på Helgeland, og jeg vil gjerne være med å bidra til utviklingen, sier Åstrøm.

Utvider perspektivet

Den nye prosjektlederen gleder seg til å utvide perspektivet fra å skape resultater i en bedrift til en region, og grønfjelldalingen er god på å håndtere både folk og fe.

– Jeg har jobbet mye med å finne fram til fellesskap mellom forskjellige parter opp gjennom årene som HR-sjef. Du kommer utrolig langt med å prate med folk. Når du finner fellesnevneren og felles ambisjoner, så har du grunnsteinen for videre samarbeid lagt.

Gjorde inntrykk

– Jeg møtte Eli gjennom et lederutviklingsprogram vi begge var med på, og hun gjorde inntrykk. Tøff og uredd, med lang erfaring innen kompetanse- og organisasjonsutvikling, sier daglig leder Monica Paulsen i Kunnskapsparken Helgeland. Hun ble veldig glad da jobbsøknaden fra Åstrøm kom, og ser mange muligheter for henne i Kunnskapsparken.

– Hun er en dyktig dame, og her blir veien til mens vi går. Eli Anita har et stort engasjement og vil bidra til utviklingssamarbeid på Helgeland, og vil sikkert også se nye utfordringer i næringslivet som vi kan ta tak i, sier Paulsen.

Åstrøm starter i jobben 15. august, og får kontorsted i Vekst-miljøet på Campus Helgeland.

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.